Glad!!



Det är vad jag är idag.
Ännu en härlig dag utan bråk. Bara en glad och go 3 åring med roliga kommentarer
.
Jag håller krampaktigt mina 2 tummar för att denna 3 års trots är på väg att passera...

Hela familjen Andersson/Vestman har tillbringat dagen på stan. Jag fick mig en ny frisyr att vänja mig vid och Sebastian fick handla för egna pengar på Lekbiten. Det blev ett pussel och 2 innebany-klubbor. På hemvägen stannade vi i Joggmark och hälsade på bekanta som vi glatt fick veta väntar nr:2 i barnaskaran.
Sen middag = en syndig kebabrulle hos mor och far. Sebastian hade packat sovväskan och skickade glatt hem mamma och pappa. Erik har dragit iväg på en hel kväll med grabbarna, Ludvig sover sedan länge och jag sitter här och knappar på tangentbordet.
Men mig går det ingen nöd på, har tagit mig ett glas vin och njuter av tystnaden.
Det blev visst lite väl mycket fusk i dag, men det känns värt det. Jag tar nya tag på måndag.
Har knappt fuskat något hittils på snart 11 veckor så i dag unnar jag mig detta.


Pengar...

Lena ringde idag och bad oss mata kisse på lördag för de skulle iväg med husvagnen till Lycksele över helgen. Givetvis börjar Sebastian att fråga ut mig så fort vi lagt på luren.
Jag berättar att de ska åka hela familjen, vart de ska och att de ska möta upp en annan familj med sin husvagn.

- Men herregud! Vi måste ju köpa en husvagn och en moped! utbrister han med nästan lite panik i rösten.

- Jasså, varför tycker du de då?

- Jo men så att vi kan följa med

- Men du vet, det kostar mycket pengar...

- Ja men jag har så mycket pengar så jag orkar inte ens räkna dom!

- Men jag tror ändå inte att det räcker förstår du.

- Nä, det räcker väl till godis och glass i alla fall


I dag har vi haft en sån där toppendag. En dag då man verkligen känner att den gamla vanliga glada, busiga, spralliga, gulliga, omtänksamma och finurliga Sebastian var tillbaka.
Det värmer i hjärtat nu för tiden när man får uppleva dessa dagar igen, för emellanåt är vi sådana fiender känns det som så jag vet nästan inte vart jag ska ta vägen.
Bara vi tar oss igenom denna 3 års trots så känns det som vi kommer att överleva allt!

Foton



Jippie! Storebror är påhittig ;-)



Som gjort för lilla rumpan...



Sebastian leker att han är i badlandet och dricker drinkar



Det kan bli kladdigt med mat...



men gott är det!



En av Ludvigs favorit lekar just nu är att busa i sin eller Sebastians säng.
Först hoppar man..



Sen slänger man sig...



Upp igen...



å sen ner å goa in sig...



upp åter igen...



det är så roligt, kan hålla på länge!     =)


Mysig dag!

Det har varit en riktigt mysig dag idag. Egentligen en helt vanlig dag, men utan en massa bråk som tyvärr annars hör vardagen till nu för tiden.

Sebastian har haft cykel förbud idag (även kompisen Olle) efter att ha dragit iväg alldeles för långt bort igår kväll. Vi pratade lugnt och sansat (tro det eller ej, att jag kunde det..) om hur farligt det är och hur rädda vi blev och cykeln parkerades i garaget. Hade förväntat mig ett mindre vulkan utbrott i morse när vi skulle iväg till förskolan , men inte ett ord. Inte ett ord om cykeln på hela dagen. Som sagt har det varit en riktigt mysig dag trots lite regn.
Efter förskolan somnade han en timme (kanske har sin förklaring till det goda humöret också) och sen har vi varit i skogen och plockat lite enris och satt i en kruka.
Då kom polaren Olle som vi bjöd in på en lekstund. De lekte superbra och efter maten tog jag och Sebastian en tripp på ica med mormor. Han har verkligen varit på gott humör och det känns så skönt att få ha en sådan dag efter alla bråk vi haft på sista tiden.

Och för att inte glömma nämna lillebror så har han som vanligt varit på ett strålande bus humör.
Han rycker och sliter i alla sladdar, kontakter och saker han kan komma över. Har kommit på att han själv också kan gömma sig bakom någonting , typ en leksak eller gardin och leka titt-ut med oss ;-)
Ramlade tyvärr inne i tvättstugan och slog läppen i pallen före middagen, men annars har hans dag också varit toppen!


Dagens citat av Sebastian:

- Kan jag få ett nytt tuggummi?
               
- Nej, det får räcka för idag , säger Erik

- Snåljåp!

Liten och oförstörd

Sebastian har påbörjat en önskelista till jultomten och i veckan skulle den kompleteras med en ny grej, en kungen tröja han sett i H&M katalogen.
När Erik skrivit upp det så undrade han om det var något mer han önskade sig. Han funderade ett tag och sa sedan med lite längtan i rösten:

- Jo, jag önskar mig att jag kunde lära mig att skriva...

Livet rullar på

Ja det rullar på i vanlig takt här hemma på Ferievägen.
Vi kliver upp / vaknar mellan 05.10 och kl 06.00 på morgonen och det är oftast lillebror som vill vakna den tiden. Gör inte så mycket om man inte behövt springa dit på natten, men nog är man trött och seg i knoppen emellanåt. Vi ser på tv en stund, fikar klär på oss och sen bär det av till förskolan där Sebastian får busa av sig en stund.

(Om det inte blir som igår att han får ett mega utbrott för att vi kommer på efter halva vägen att vi glömt att borsta tänderna och han ska bums vända. Jag förklarar att det går inte, vi är redan lite sena och kompisarna väntar på oss. Det spelar ingen roll och han bryter ihop fullständigt. Jag försöker att förklara igen och räknar tyst inombords för att inte tappa kontrollen jag med... Men inget hjälper och då brister det för mig med. Så det hela slutar med att jag går hem med vagn och cykel och en HYSTERISK 3 åring SKRIKANDES och GRINANDES efter mig. Jag får ringa förskolan och förklara läget och säga att han blir hemma. Gissa om det kokade inom mig? Det är ganska tydligt nu att jag och Sebastian är lika hetlevrade och går varandra på nerverna många gånger om dagen.
Jag hade dömt ut gårdagen totalt när den startade som den gjorde, men döm av min förvåning så blev det en jättebra dag och inga större utbrott uppdagade sig.)

Ludvig sover en stund under tiden Sebastian är på förskolan och sen hämtar vi honom igen kl 11. Då är det brottom hem för att hinna få maten på bordet innan man har 2 hungriga barn som tjurar ihop.
Sen försöker jag få Sebastian att vara inne en stund så att Ludvig får krypa av sig lite. Brukar gå sådär... Vi leker en stund eller ser på lite film. Men före kl 13 så är grabben ute ur huset igen.
Då gungar vi en stund och cyklar. När Ludvig ska sova vid 13.30 ungefär så fikar vi mellis och sen börjar kompisarna komma hem från förskolan och vi busar på ute till halv fyra -fyra nån gång då Ludvig vaknar och vi går in för att börja med middagen.
Då kan gärna Sebastian vara ute själv och leka på gården ända tills Erik kommer hem från jobbet 16.30. Han leker faktiskt som bäst då.

Middag tillsammans hela familjen Vestman/Andersson och sen blir det antingen till att gå ut igen eller så badar vi och myser på inne tills det är dags för välling.
Båda killarna sover mellan 19 och 19.30. Underbart.

När vi då har kvällen fri brukar oftast Erik koppla av vid datorn eller tv:n och jag som tar min kvällspromenad innan jag dimper ner i tv soffan.
Igår var jag faktiskt och motions simmade, det var härligt. Brände många kcal och avslutade med ett härligt bubbelbad :-)

Ja nu vet alla långväga släktingar hur livet rullar på här på Ferievägen.
Känns enformigt många gånger, men man får ser fram emot helgen då bilen finns hemma och man får unna sig någon tripp in till stor stan.

Ska snart iväg till bvc med Ludvig för att göra ett boel-test och väga+mäta, så bilder kommer senare.
Håll tillgodo!


Blä...

Har ni någon gång känt er så trött så att man mår illa? Där befinner jag mig just nu.
Är fortfarande förkyld och har börjat känna av bihålorna lite grann. Ludvig envisas med att vakna vid halv 5 - 5 tiden varje morgon och vägrar somna om. Ser verkligen fram emot att ställa tillbaka klockan en timme när det är dags, not.
Hur tidigt vi än lägger oss på kvällen så känns det som att man aldrig hinner sova ikapp och få känna sig pigg.

Tack gode gud för den som uppfann kaffet och för Sebastians uppiggande kommentarer ibland.

- Har du köpt en ny väska mamma?
- Ja
- Snygg, köpte du den på IKEA?
- Nej, jag har beställt den
- Jaha, men den var snygg i alla fall!


Hänt i helgen...

Det är en trött och sliten mamma som skriver i denna stund.
Jag tycks aldrig riktigt bli av med min envisa förkylning och nu är det som att den satt sig på balansnerven tror jag. Får en tryckande huvudvärk ibland som resulterar i att jag nästan känner mig på pickalurven och blir lite illamående. Inge kul :-(
Det gör väl inte saken bättre heller att Ludvig börjar få ännu fler tänder och sover oroligt. Han har redan 6 stycken och nu är det fler på gång... Och som han skiter...

Men det har hänt mycket kul här i dagarna också.
Ikea i lördags var toppen! Härligt att få en heldag utan barn och bara få shoppa loss.
Och då passade Erik på att skruva lös Sebastians stödhjul på cykeln och den lilla rackaren cyklade på en gång. Han var visst väldigt stolt - "Jag kan, jag kan!"
Och efter Ikea hittade ju jag på att grabbarna ska byta rum med varandra. Så nu är det ingen ordning här hemma, grejer över allt. Men Sebastian tyckte de var en bra ide och trivs i sitt nya rum.
Kul var det också att jag faktiskt gått ner 0,5 kg trots förkylning som gjort att jag inte rört mig någonting på en och en halv vecka. Nu efter 8 veckor har jag tappat 8,8 kg och 9 cm runt midjan. Känner mig nöjd, men det är en bit kvar...

I söndags lekte Sebastian med sin kompis Olle mest hela dagen. De cyklade, lekte med bilar och såg en bit av Cars och mumsade på äppelbitar.



I går var Sebastian ledig från förskolan och vi åkte iväg till Bullmark för att hälsa på Oliver, Oskar, Ebba och Anna-Malin. Grabbarna har börjat hitta varandra bättre nu och det blev en mysig dag.
Vi lekte både ute och inne, handlade och bakade chokladbollar och Anna-Malin fick höra min ljuva stämma brista ut i -ja må du leva!
Ebba och Ludvig sov mest, men han tafsa lite grann på varandra i alla fall.


Chokladbolls-bak


Bilrace!


Efter middagen igår fick Sebastian följa med Erik i lastbilen för att hjälpa farmor flytta grejer.
Det var en nöjd kille som kom hem sent med en stark-dricka i handen.


Å här kommer några andra bilder...



En hemsking!



Å vilken tur, de var bara Sebastian!



Ludde lump busar under bordet.





Äntligen med bil för en dag!

I dag hade vi tillgång till bilen, så dagen tillbringade vi med att hälsa på på mitt jobb.
Var där strax efter 9 och kom hem strax efter 16. Var så trevligt att träffa alla igen och se alla barn som vuxit en hel del sen sist man såg dem. Kom på mig själv med att le mest hela dagen :-)
Ludvig trivdes som fisken i vattnet, fanns många roliga saker att stoppa i munnen och många barn att titta på ;-)
Sebastian busade på inne i rörelserummet och degade lite grann, annars var det nog roligast att vara ute och leka på gården. Cykla på storcykeln med släp var en hit. Lite tråkigt bara att han är så blyg nu för tiden, blir som en mussla när någon pratar med honom. Blev dock lite bättre på slutet.
Jag längtar faktiskt tillbaka till arbetslaget och barnen väldigt mycket, men allt det andra kan jag gärna vara utan...

På måndag är vi också med bil faktiskt. Då kommer dagen att tillbringas i Bullmark hos Anna-Malin och hennes knoddar :-)

Anledningen till att vi har bil nu 2 dagar är att Erik tagit hem lastbilen över helgen.
För imorgon drar nämligen jag och grannfruarna till IKEA, längtar! Det lär bli en del inköp för oss alla så därför behövs lasbilen för att kunna frakta hem allt från kajen.

Ser fram emot en trevlig och mysig helg!

Jaga jaga jaga

Det är vad jag får göra nu för tiden här hemma. Ludvig har blivit galen och är drar sig upp för allt han kan. Igår hittade jag honom halvägs upp för trappen också. Men nöjd och glad är han, tills han dimper i golvet...



Förkyld och glad Ludvig drar sig upp för sängen...



råttingfåtöljen...



grinden...



Kan själv, mamma!



Jag gillar att dra mig upp för soffan och storebrors säng och goa ner mig lite ;-)



Igår gjorde vi en play-do deg och degade lite här hemma.



Sebastian gjorde en hel ormfamilj med både stora ormar och bebis ormar



Vi gick ut en liten stund igår medans Ludvig tog en lur och lekte lite i sandlådan.
Nog kliade det i cykelbenen, men det gick bra att göra soppa också och tur var väl det för på kvällen hade han feber igen :-(



Morfar ska åka iväg på älgjakt till helgen och vara borta i 3 veckor och det har satt lite funderingar i Sebastians huvud. Han pratar mycket om att han ska åka till Sten och Laila när han blir stor och ha med sig en pangare och älgtidningar och va i skogen.

Nu på morgonen sa han

- Det är viktigt att ha med sig en sån här i älgskogen mamma (han visar ett USB minne)
- Jaha, varför då?
- Jo för om man är i skogen och jagar älgar och det finns rövare där, då kan man kasta den här på dom så att dom blir rädda och då försvinner rövarana förstår du väl.


Det har börjat komma så många roliga ord och kommentarer från Sebastian.
Igår natt kom han och sov i våran säng och när Ludvig vaknade och va ledsen och jag sprang fram och tillbaka så sa han tillslut - Å vad han är omständig!
Då kan man nästan inte göra annat än att le fast kl är 3 på natten.

När Erik kommer hem från jobbet brukar han fråga ut honom om hur arbetsdagen har gått.
- Har det gått bra att jobba idag pappa? Har du kört nå truck och blandat många burkar?
Och när han fått dessa besked går han över till att
- Jaha, vad har dina arbetskamrater gjort då? Har dom också jobbat idag? Vad hade dom för matlåda? mm mm.
Ja han är skojig våran lillgamla 3 åring :-)


Nu ska jag kolla om febern satt klorna i Sebastian igen, eller om vi ska ta oss en nypa frisk luft.
Går bara inte att vara inne en hel dag. Lite luft måste man få, bara han inte stojar på för mycket. Ludvig sover gott ute i vagnen. Trots en bra natt känner jag mig helt mosig i huvudet, måste va förkylningen som fortfarande har ett fast grepp om mig.

Oj vad detta inlägg kom att handla om en massa olika saker. Blir lätt så när hjärnan går på högvarv...








RSS 2.0