Sol & bad

Sebastians dagiskompis Olle har nyss komit hem från Thailand. Så nu handlar många av Sebastians lekar om sol och bad.
Igår var han i Rovågern och badade ;-)



Handduk och solbrillor, ett måste!



Lila brillor...



Självklart ville Ludvig också sola ;-)

Tur att man kan värma sig inne, för nu är det verkligen kallt ute.
- 20 grader! Härligt att det blev kallt och vitt lagom till jul!

Ludvig - riktigt sjuk :-(

Ja fy vad sjuk han är. Har haft hög feber sen söndag kväll. Alvedon fungerar inte alls, tack och lov för Ipren. När den verkar ligger han på 38 grader, annars har han kring 39 - 40 grader. På tisdag kväll hade han 40,5 grader, lill skrutten. Tycker så synd om honom.
Äter och sover dåligt gör han också, både på dagen och natten. Vilket börjar resultera i en väldigt trött och sliten mamma också. Sover bra om han får ligga kloss mot mig... Jag hoppas verkligen att han kryar på sig i dag, om inte tror jag det är dags för ett läkarbesök imorgon, innan helgen.
Magsjukan härjar här i byn också (även grannbyn Bullmark) så vi håller krampaktigt tummarna för att vi ska slippa den.





Lucia

Ja nu är det redan Lucia, tiden bara springer iväg.
För er som missade Sävar tomtarna i VK:s Lucia tidning så kommer här bilden igen.



Hoppas ni alla får en mysig dag med en och annan lussekatt!

Stor-killen!

Här kommer Sebastians bild från förskolan.
Stor-killen våran! Med "översminkade" bulor och allt ;-)



Mysig helg

I fredags åkte jag och barnen iväg till Leos lekland med två av grannfruarna och deras barn.
Vilken härlig dag det blev! Var där vid 12 och medan de större roade sig på egen hand så höll vi till i bollhavet med de små. Trodde aldrig att jag skulle kunna sitta ner en lugn stund, men det gick hur bra som helst. Efter fikat somnade Ludvig i vagnen så fick väcka honom när vi skulle hem vid 16 tiden. Var inte alls så mycket folk, helt perfekt och med trevligt sällskap =) Det måste vi göra fler gånger.

På lördag åkte Sebastian och Erik iväg till badhuset och tillbringade några timmar där.
Då passade jag och Ludvig på att åka iväg till Stömpilen med mamma och Lena för att inhandla lite fler julklappar (snart klar). Var riktigt mysigt att strosa runt där. Ludvig skötte sig så bra, han är verkligen lätt att ha med sig. Släppte lös honom inne på H&M så han fick springa av sig lite, de uppskattade han ;-) Sen bjöd vi på tacos till middag, fast hemma hos mamma och pappa. Någon ville ju visst se en viss hockey match...

I söndags bakade först jag och Sebastian julgodis på morgonen och på eftermiddagen bakade vi mer pepparkakor, till och med Erik kavlade en del. En promenad med ungarna i varsin vagn hann vi också med. Sebastian somnade så fort han satt ner rumpan. Han har vart trött nu dom senaste dagarna och sover oroligt på nätterna. Kommer nu varje natt igen, som han hade slutat med. Har svårt för att somna också om vi inte sitter vid datorn så han ser oss. Någon ny period vi ska igenom.
Söndagskvällen avslutades med "Flickan som lekte med elden" - dom är bra dom filmerna alltså!
Men jag rekommenderar även de nya Johan Falk filmerna.

RSS 2.0