Mys-kvällen from hell!

Ludvig hade ingen riktig aptit igår och jag var lös i magen en gång. Tänkte inte så mycket på det då. Han har ju fler tänder på gång...
Efter en ny laddning i blöjan upptäcker jag 2 st springmaskar! Ringer Erik och ber han åka förbi apoteket på hemvägen för att köpa medicin till hela familjen.

Både jag och Erik trycker i oss våra tabletter på en gång. Grabbarna får sin i flytande form innan läggdags. Innan dess har vi bjudit mormor och morfar på våfflor och både Ludvig och Sebastian har duschat och tagit på sig ny pyjamas. Ungarna kommer i säng, jag tar in mina och Erika sängkläder och renbäddar vår säng. Sitter vid datorn en stund och gör sedan popcorn för att kl 21 krypa ner i sängen och se Criminal minds och bara gotta mig.

Precis kl 21 vaknar Ludvig och är ledsen. Jag tänker att han är nog hungrig eftersom han ratade vällingen innan läggdags. Men när jag kommer in till honom spyr han ner sängen och en ny omgång på golvet. Ja, det förklarar ju den obefintliga aptiten.
Tilläggas bör också att medicinen mot masken är blodröd och färgar av på textil... och kan i sällsynta fall ge biverkningar i form av kräkningar.

Operation sanering påbörjas. Ludvig duschas av, sänkläder läggs i blöt och tvättas, golvet skuras, sängen renbäddas och mattor rullas undan. När Ludvig sedan kommit i säng igen och jag står och diskar ur hinken så ropar Erik. Kl är då 22 och Sebastian har spytt ner hela sängen...
Luften går ur mig och vi börjar om med operation sanering.

Sebastian duschas av, sänkläder läggs i blöt, sängen torkas av, madrassen byts ut, (tack å lov så klarade sig hans nya tapet & matta) och sängen renbäddas. Sebastian fick ordentligt ont i magen och kräktes några gånger på toa. Tycker han är så duktig som fixar de där själv. Behöver bara stryka honom på ryggen och serva med lite papper.

KL 24 kommer vi alla i säng.
Erik bänkar sig i Sebastians rum för att kunna ta hand om Ludvig när han vaknar och jag och Sebastian tar dubbelsängen med en hink nedanför.
Natten går ganska bra, Ludvig sover till halv 6 får en ny blöja och somnar om hos Erik till halv 7.
Sebastian små kraxar i hinken några gånger under natten, är uppe och kissar vid halv 6 och sen somnar vi om till nästan 8.
Ja vilken pärs. Snacka om myskvällen from hell...

Så idag har vi städat, tvättat och vädrat.
Dagen har gått ganska bra. Ludvig åt välling i morse, men har sen matvägrat (förutom en halv riskaka med smör till lunch). Sebastian drack lite proviva i morse som kom upp, men har sen fått i sig 1,5 piggelin samt pytte lite coca cola. Däremot har han fått febern stackarn.
De är trötta och inte så matfriska, men det ska väl gå över snart hoppas jag. Erik tror dock han känner något...

Har jag lärt mig något av detta? Jo, att diskmedlet YES är det bästa mot svåra fläckar!
Det klarade de tuffa fläckarna, det gjorde inte super 10.

Trevlig helg!



"Badlandet"

Sebastian vill så gärna åka till badlandet. Han pratar om det nästan varje dag nu och vi har som smått börjat lova honom att när Ludvig är 3 år så ska vi åka dit.

I går morse vid frukosten så nämde han det igen. Då passade jag på att fråga honom hur han tror att det ser ut i badlandet. Detta var blev svaret:

- Som i Rovågern, fast med djungelträd.
Å sanden är jättevarm, då måste jag ha mina crocs.
Fast då kommer ju sanden in i hålen... Hur ska man då göra?


Ja tänk om man fick åka till Rovågern med alla djungelträd, det vore ljuvligt tycker jag.
Jag önskar alla en trevlig helg!

Lite uppdatering

Förra veckan kom min mormor och morfar till Sävar. Så vi har umgåtts en hel del och busat med mina små kusiner. Sebastian älskar att leka med Alexander och Elias, han ser verkligen upp till dem. Solen har tittat fram en del, men tycker att det fortfarande har varit ganska kallt i luften...

I fredags var jag och Bettan iväg på ett nytt träningspass - Cirkelträning, 1 timme.
Var nog vet jobbigaste jag gjort på länge. Snacka om allsidig träning. Det var allt från att hoppa små grodorna, kräla som spindelmannen, boxas och sitta 90 grader till att träna nacke, axlar och gud vet allt. Tack å lov så hoppade hon över stafetten hon tänkt ha på slutet och körde extra stretch i stället. Det behövdes verkligen, känner fortfarande av det.

På jobbfronten har hänt en del också. Johannes sökte ett jobb på norrmejeriet och snacka om att det gick undan, började redan dagen efter. Mamma började jobba i Sävar igår på Bruksbacken (ett vik) och Jonathan och Erik började igår (äntligen) om på Volvo. Så nu får vi väl hoppas att pengarna börjar rulla in. För ut rullar dom ialla fall, senaste elräkningen damp ner i brevlådan i går. Endast 5800 kr på en månad! Erik har börjat kolla upp för att borra bergvärme.

I söndags åkte jag och Sebastian in på barnens hus. Där hade dom Star Wars kalas! Han vet nog inte riktigt vad star wars är, men kul var det ialla fall. Prinsessan "Leia" bjöd på bulle och klubba och han fick köpa sig en ny bil till Blixten samlingen.

Igår innan Erik skulle åka iväg och jobba så smackade vi upp 3 våder tapet i allrummet. Kommer bli bra sen när man fått dit en soffa och fått i ordning med väggskåpet och lilla tv bänken sen. Har tänkt att det ska få bli ett framtida place för tv spel och dyligt för grabbarna när de blir lite större.

Annars är här ganska lugnt. Ludvig har haft lite feber och är förkyld, men annars är sig de mesta likt. I går hade jag turen att pojkarnas farmor kom på besök så att jag kunde åka iväg på ett spinning pass. Blir ju lite knepigt med det nu när Erik jobbar skift. Det hade gått bra tills Ludvig stött huvudet i bordet, efter det hade han visst varit otröstlig. Stackars farmor.. Jag var i alla fall glad att jag fått träna.


En liten kusin =)

Ja igår såg han världens ljus för första gången! Annika & Martins lilla underbara pojke. Som Sebastian har längtat efter denna kusin. men nog blev han lite snopen när det blev en pojke. Han (och många andra) trodde nog mest på en flicka. Tycker det är kul att det blev en grabb, vilket bus det ska vara på dessa kusiner om något år eller två ;-)
Sebastian har ett bra namnförslag också - Snobben!


Kapad vid fotknölarna

Fick en impuls nu efter middagen att vi skulle leka charader. Sagt och gjort slängde jag mig på köksgolvet och krälade som en orm.

- Kan ni gissa vilket djur jag är?!

Sebastian skriker glatt - Flodhäst!

Sen var den leken över ;-)




En massa bilder!



Sebastian har "parkerat upp" sina bilar (som han säger) & det bildar ett stort fint hjärta.





Ludvig & Ebba.



Fredagsmys med ostkrokar & "starkbubbeldricka".
Ludvig har proviva.



Ludvig tycker han har blivit stor & vill dricka välling själv, annars får han ett utbrott.



Jag & Erik får utbrott när vi hittar honom såhär, rotandes i kylskåpet.
Händer x antal gånger på en dag. Eller högt uppe på en stol eller ett bord.



Sebastian har nu provat på att åka skridskor för första gången i sitt liv.
Iförd MODO tröja och med klubba och spark så tog han sina första skär.
När mormor frågade honom hur det hade gått fick hon följande svar:
- Jo, det gick väl bra. Men jag hade typ 39-41 så jag måste nog få större fötter först.

Jag köpte st 28 för att han skulle kunna ha dem nästa vinter också...



Hittade en massa bilder på mig själv här hemma när jag höll på att rensa ur några lådor.
Jag är väl ca 1,5 år på korten & jag undrar om det är någon mer än jag som ser Ludvig i dessa bilder?... Tycker vi har rätt så lika drag just på dessa kort.















Samma ögonfärg om inte annat ;-)



Hjälpsam & förståndig liten kille

Ludvig börjar bli så stor nu tycker vi. Han förstår ju nästan allt man säger och vill hjälpa till med det mesta nu för tiden. Vid varje bajsblöja knyter vi ihop påsen och slänger ut den på bron och det har ju självklart han snappat upp. - Ö ö ö, låter det & då går han med påsen i högsta hugg och vill ner för trappen för att sen springa mot dörren och slänga ut den.
Samma med telefonerna... Hittar han dem så går han genast med dem till laddaren och ska sätta i dem.

Efter vällingen varje kväll myser vi en stund i soffan och sen brukar jag fråga om vi ska gå och borsta tänderna. Då hoppar han ner, vinkar till pappa och storebror och går sen mot trappen. Väl uppe, in på toan och pekar på tandborsten. Mamma och pappas duktiga kille.

Kan också ta instruktioner väldigt bra nu. Hämtar det mesta man ber om och ställer bort välling flaskan på bänken på morgonen när han är klar (utan att man behöver be om det!).
Han är också duktig på att överlämna saker. Han brukar få fungera som vår lille betjänt här hemma ibland. " Kan du ge det till pappa?" " Kan du lämna det hos mamma?" osv.

Blev ett skryt-inlägg, men ibland måste man få tömma mammahjärtat på lite stolthet. Brukar ju kunna vara ganska bra på att "gnälla" på den lille också som driver oss till vansinne ibland, så nu tänkte jag att det bara skulle bli beröm.



Det är ganska jobbigt att vara så liten & duktig...





RSS 2.0