Hänt i veckan

Sommaren har verkligen startat nu med riktig hetta! Varmt för både stora och små.
I tisdags fick vi en ny vattenkran i köken installerad.En snygg en, så nu är vi av med "vatten monstret"

I onsdags så var olyckan framme. Vi kom till förskolan och jag parkerade vagnen med Ludvig sittandes i, som så många gånger jag gjort förrut. Jag gick in och skulle lämna Sebastians saker och sen hör jag plötsligt både Sebastian och Ludvig stor-tjuta! Jag förstår vad som hänt redan innan jag springer ut och mycket riktigt... Vagnen har tippat!
Där ligger Sebastian halvt under vagnen helt förtvivlad och Ludvig har precis blivit upplockad av en i personalen. Jag tar Ludvig som är jätteledsen och går in med honom för att kolla om han är hel. Sebastian tas om hand av personalen. Jag konstaterar att Ludvig fått en bula på höger sida av huvudet och blöder lite ur munnen. Han lugnar sig relativt snabbt och när jag kommer ut igen för att titta till Sebastian är han väldigt skärrad. Han hade inte slagit sig så mycket, utan blev mest rädd. Han hade bromsat upp vagnen och skulle styra iväg med lillebror en sväng när jag gick in, men det gick inte riktigt som planerat. En i personalen hade sett det hela och sa att Ludvig hade i alla fall först ramlat på Sebastian och sen ner på asfalten, och som tur var hade han ju solhatten på också. Så Storebror och hatt dämpade lite ialla fall.
Jag var själv ganska skärrad och när jag kom hem ringde jag sjukvårdsrådgivningen.
Men hon lugnar mig och sa att hon tycker det verkar som att det gått bra, de brukar tåla mer än man tror. Han var precis som vanligt, somnade dock till en stund på lekmattan som han inte brukar och var lite svårväckt. Dock svårt att avgöra eftersom det var ordinarie sovtid då. Men eftersom han inte kräkts eller såg konstig ut i ögonen eller så så tyckte hon att vi kunde avvakta.
Vad har vi då lärt oss av detta? - Jo, att det är dags att börja använda selen i vagnen! Tänk att det ska måsta till en olycka innan man inser att det är dags... Det känndes i alla fall i mamma hjärtat att se sina två pojkar ligga där på asfalten :-(

I fredags var de poolparty hos Elsa hela dagen =) De större barnen badade, föräldrarna surrade och pysslade på med de små. Trött stor-kille hade man sen. Jag som precis började skryta på honom att han börjat sova lite längre, det har jag fått äta upp. Nu är han uppe med tuppen igen och då är inte alltid humöret på topp...

Erik fick huvud ansvaret om Ludvig fredagnatt. Själv sov jag med öronproppar i ett annat rum. Gick ganska bra. Jag hade lite svårt att sova och vaknade mycket ändå, men Erik var duktig och kämpade med Ludvigs gråt. 6.20 åt han i morse, rekord!

Svärföräldrarna är här nu i helgen och hjälper oss att glasa in altanen och busar med barnen. Är så nöjd med hur det kommer att bli! =) Kanske lägger upp nån bild sen.
Sebastian var iväg med Farmor på Barnens hus idag och har nu fått sig en egen pool, ganska nöjd. Till och med lillebror fick sig ett snabb dopp i den.






Midsommarhelgen

Har vi firat i Sävar. Vi gick iväg med några grannar för att dansa runt stången och fika i det gröna, trevligt.
Sen blev det god grill middag hos Veronica och Claes och barnen fick busa. Helt klart en godkänd midsommarafton!

Midsommardagen bjöd vi "halva släkten" på rabarber paj som jag och Sebastian bakat. Sebastian säger dock att han inte gillar "babarber" Igår blev det sill lunch hos mamma och pappa och efterrätt hos Lena, gott gott.
Min mormor och morfar har varit i Sävar över helgen, det är alltid lika mysigt att få träffa dem.
Erik har hunnit med lite småfix på uterummet också, känns så spännande att glaset kanske kommer på plats nu till helgen =) Längtar!

Ludvig har det lite småkämpigt med tanden som är på väg. Kliar i munnen och bajsar mycket. Annars go å gla, vänder sig hela tiden nu och kan hitta honom några meter bort ibland. Måste tyvärr dock erkänna att vi slarvat ordentligt med operation "sluta äta på natten" Måste ta oss i kragen nu.

Sebastian kämpar på och är vaken dagtid, sover då gott hela nätterna i sin säng ända fram emot 7 halv 8. Har blivit lite små hostig i helgen och myggbiten, men det hör väl sommaren till ;-)



På väg hem från firandet



Det kliar mycket i munnen nu...



En liten familjebild

Oj!

Här går det undan just nu! Inte nog med att Ludvig nu har knäckt koden till att vända sig från rygg till mage hela tiden, han har fått en tand nu också =) Kände idag att det spruckit fram ett hörn till en tand nere till hans höger om mitten, om ni förstår vad jag menar ;-) Nu när man blivit 5 månader verkar det hända grejer minsann.
I natt började vi även operation "sluta äta på natten" Gick väl sådär... fast ändå lite bättre än jag trott. Vid 4 fick han käka tillslut. Hade satt 5 som mål, men tycker ändå att det var okey för att vara första natten (i våra mått). Han vaknade redan vi 24, fick han att somna om ca 40 min senare och sen vaknade han vid 3 igen. Så kl 4 gav jag med mig... Vi får se hur det går i natt... Annars har det varit en ganska bra dag i dag. Soligt och fint och jag och Sebastian har har lyckats hålla sams hela dagen faktiskt, inga utbrott för någon utav oss ;-) På förmidagen var vi iväg till en lekpark med grannarna, vi är ju BARA 12 st! 4 mammor och 8 barn. Riktigt trevligt och på eftermiddagen hamnade vi hos Sebastians kompis Olle. De lekte hur bra som helst och vi mammor fick dricka kaffe i lugn och ro, härligt. Sen överraskade Erik oss och var hemma lite tidigare än vanligt och då hjälptes han och Sebastian åt att hacka grönsaker till tacosen. Ett besök hos mormor och morfar klämde vi också in efter middagen och sen slocknade storebror direkt huvudet landade på kudden.


Från rygg till mage!

Ludvig verka firar sin 5 månaders dag med att glatt överraska mamma att han kan vända sig helt själv från rygg till mage! Jag sprang runt här och små plockade lite och helt plötsligt så ligger han på magen och leker ;-)

Uppdatering!

Ja idag blir Ludde lump hela 5 månader, vad fort det går! Han är en glad och sprallig kille som älskar att busa. Han skiner som en sol när han ser storebror och alla tokigheter som han hittar på. Han har också blivit ganska mammig redan nu. Är han riktigt trött så duger helst bara mamma och framför allt när han ska läggas för natten... Men igår så tog vi tjuren vid hornen. Efter som han äter en flaska ersättning på kvällen så fick pappa både flaska och lägga igår. Maten gick jätte bra, läggningen lite sämre men pappa härdade ut så 19:45 sov båda barnen igår, härligt!
Ludvig är fortfarande ingen dröm framåt små timmarna, då är det somna vakna, somna vakna som gäller. Och morgon de vill man göra någon gång mellan 5:30-6:00 ungefär.
Smakisar det började vi med när han var 4 månader. Det har blivit morot, majs och potatispure samt mild havre gröt som han älskar! Han skrattar, gapar stort och klappar högerhanden hårt i bordet, jätte ivrig. Nästan inget kommer ut och sur blir han när det tar slut.



Sebastian han har sovit alldeles för lite på slutet tycker vi, vaken hela dagar och vaken vid 6 på morgonen. Men så helt plötsligt chockar han oss och har börjat sova till över 7. Någon morgon har den till och med vart halv 8 och 8!
I morse dock var han vaken före 6 och innan vi var på förskolan så hade han (utan att överdriva) brutit ihop säker 10 gånger... De var om allt, skulle inte ha sockar, ville ha vatten, skulle inte ha vatten, ville ha glass till frukost, skulle bli buren mm mm. Så idag får det bli en tupplur i vagnen på förskolan.
Vi var iväg på vårdcentralen förra veckan för att kolla om han åkt på en urinvägsinfektion, det hade han inte. Han hade dock lite bakterier som tydligen är vanligt för killar i den åldern eftersom det är lite svårt att rengöra. Så vi fick med oss en spruta hem för att skölja med när vi duchar och badar, samt pollen medicin så han slipper allt kli i ögonen. Jag tycker han var jätteduktig hos doktorn. Hon fick lyssna på lungor och hjärta, de tog ett stick i fingret för en odlig - inte ett ljud, hon fick till och med undersöka snoppen på honom utan att han gjorde något väsen alls. Han jublade väl inte direkt men han protesterade inte heller. Och glad blev han när han fick välja en sak ur lådan. Det blev en ceris liten stuttsboll som vi den fick jaga runt golvet ;-) Pollen medicinen som vi fick utskriven är inte heller något problem att få i honom, det är han som kommer ihåg att den ska tas och vill gärna ta den flera gånger varje dag för den smakar ju så gott. Och vad det gäller rengöringen med sprutorna så går de me riktigt bra, det killas säger han och dockan "Magda" som har skruv får också bli rengjord.




Bälte eller skärp??

Ja ibland spelar det ingen roll vilket ord man använder, det kan betyda lite olika ändå beroende på i vilket sammanhang man använder det och vem man pratar med ;-)
Lena kom förbi med en påse med kläder som Alexander och Elias vuxit ur. Sebastian blev eld och lågor och föll genast för en tröja med en bil på och ett par mjuka jeans. Sen hittar han ett resår bälte...
-Mamma, vad är det här?
-Det är ett bälte
-Jaha, ska man ha det när man åker i bilen?

Ganska smart tänk ändå tycker jag ;-) Undrar vad han sagt om jag kallat det för ett skärp?





Lite bilder att njuta av...



En nybadad Ludvig



Sebastian har fått simglasögon av farmor



Våra prinsar i hatt



Lite morgon mys i sängen...



Ludvig i sin härliga sommar- dress



Sebastian tar ett härligt sommar dopp i mormors balja



Ett Ludvig smile ;-)





Sebastian gillar att fota, så denna bild tog han på oss en dag



SEBASTIAN + MAMMA = SANT




LUDVIG + PAPPA = SANT

Ny cykel

Har glömt att berätta för er som bor långt bort i fjärran att för ett tag sedan så fick Sebastian en "storcykel" som han själv säger. Gissa om han är stolt över den?! Det dröjde inte länge förrän han fattade galoppen ( en förmiddag för att träna sig att ta sig upp och ner själv och en eftermiddag för att få upp snabb fart) så nu händer det ibland att cykeln hamnar i garaget när han slagit igen öronen och "glömt " bort sig och dragit iväg för långt...



Förr cyklade han på denna rosa trehjuling...




och nu är han en stolt ägare av denna tuffa cykel ;-)


RSS 2.0