Mjölk ger starka ben

Igår efter middagen cyklade jag & barnen iväg till en lekpark. Sebastian klättrade upp i en klätterställning & frågade om jag tyckte att han skulle hoppa där ifrån...
Nej, svarar jag. Det är för högt, om du landar olyckligt så kan du bryta benen.
Varför då undrar han, jag har ju druckit mjölk.

Senare under kvällen inne på Sebastians rum så håller han i en av de skruvar som jag & Erik vänt upp och ner på huset för att hitta (skruvar som hör till plintarna till vår spalje).
Jag undrar varför han har dem på sitt rum & talar om för honom att jag & pappa har letat efter dem. Talar också om för honom att det kanske är bäst att han frågar om lov innan han tar grejer och stoppar in på sitt rum. Jag frågar honom sedan hur många skruvar han har & svaret är ganska självklart:

- Lika många som pappa behöver.


Pingst

Denna helg har vi tillbringat i Skarvsjöby hos min mormor & morfar.
Där fanns även mina två mostrar med respektive & mina kusiner. Så det har vart full fart, men ack så roligt/mysigt vi haft. Sebastian har härjat med Alexander & Elias. De har cyklat, åkt traktor, kört fyrhjuling (Sebastian vågade aldrig åka fyrhjulingen, men traktorn gick bra) & ätit en hel massa godis. Ludvig har även han levt livet i helgen. Han har åkt fyrhjuling tills han somnade, åkt traktor, "bytt tuttar" med Julia, sprungit runt fritt på hela den stora gården & var han borta så hittade man honom brummandes på skotern inne i ladugården.
Vi har ätit & druckit gott & firat min moster & hennes man som båda fyllt år. Helt enkelt en toppen helg! Känner att det gjorde mig gott att komma ifrån hemmet ett tag, känns som jag har fått ny energi & laddat upp batterierna. Tänk vad lite lantlig luft kan göra gott för en liten familj =)



Alla busiga grabbar vid middagsbordet



Kaffe & tårta



Ludvig & Julia på en av fyrhjulingarna



Alla sätt är bra utom dom dåliga...



Överlycklig Sebastian på en STOR cykel, gissa vad han önskar i 4 års present...



Han fixar att cykla på Elias cykel också



Erik ser hockey, Ludvig äter godis

 

Denna traktor rymmer många ungar



Ett av födelsedagsbarnen



Här kommer några bilder från förra helgen också.



Ludvig kör minigrävare med morfar



Ville få grabbarna på bild med likadana kläder, gick sådär...



Grillmiddag med våra kära grannar på gatan

       




Det var en trevlig helg de me!






Allt & ingenting

Vilket väder vi hade i lördags! Så otroligt härligt, blev grillning på både fredag och lördag. Grävde runt bland blommor och buskar också. Hämtade två skottkärror med ormburkar hos mamma som grävdes ner på baksidan. Promenerade i solen och lite vin borta på 2:an på kvällen, vi bara mådde gott i helgen.
I söndags blev det ett besök på Grubbe för att inhandla lite blommor. Blev några jordgubbsplantor och kryddväxter också. Längtar sååå tills jag får börja med det gigantiska rabatten på framsidan.

Mindre roligt är att Ludvig blev febrig på måndagen. Hög feber, 40,4 visade tempen. Och idag vaknade han kl:8 med 40 grader, fick välling och somnade om till kvart i 10. Bara det säger väl att han inte är riktigt pigg. Har fått väcka honom på dagen också då han sovit upp emot 3-4 timmar utan att vakna av sig själv. När han sen idag också varit väldigt ledsen,slö och utan aptit så bokade vi in oss på hälsocentralen. Jag misstänkte öronen och så var fallet. Fick kåvepenin utskrivet, men inte tycker han att det är mums.... Skönt att vi fick det nu innan helgen, han borde pigga på sig snabbt nu.

Ja just det! För er som inte vet så brännde han sin lilla hand på spisplattan på valborg. Gick ganska bra trots allt. Har läkt superfint. Men så typiskt, tänk att de flesta barn ska hinna med det någon gång i livet. Mina tankar flög genast bakåt i tiden när Sebastian brände sig på ugnsluckan uppe i fjället. Huvva, han fick gå med bandage länge. Men det läkte också fint, syns ingenting idag. Så nu hoppas jag att de har gjort bort det och aldrig mer behöver uppleva den smärtan igen.

Ser fram emot denna långhelg, sägs att det ska bli fint väder i helgen - sommarvärme. Det håller vi verkligen tummarna för. Egentligen hade vi tänkt att måla huset denna helg, men det blev uppskjutet några helger. Skulle få mer hjälp då, så valet var inte så svårt.
Blir till att hjälpa mamma och pappa istället som ska dränera på baksidan och gräva ur för att bygga en altan. Grillen lär nog tändas också om jag känner Erik och Sebastian rätt :)

Lite bilder kommer här...



Sebastian hjälper mig att plantera



Sen en välförtjänt fika paus



Ludvig håller koll så Erik inte bränner köttet på grillen



"Titta, jag är en rymd-barbapappa"




Har piffat till lite ute



Erik har planterat gräslök



Lilla sjuklingen

Äntligen där!

Nu har jag äntligen nått en vikt som jag känner att "här kan jag leva & känna mig nöjd" .
Egentligen 3 kg ifrån min målvikt, men det struntar jag i. Känner mig sund & stolt över mig själv. Jag har inte förvandlats till någon trådsmal modell, men det var heller inte tanken.
Tänk att jag började i juli 2009, nu 18 kg lättare! =) Det tog ett tag, har räknat kalorier, tränat & nu avslutat med 2,5 veckas cambridge. Känns sååååååå skönt att det är "över" Nu börjar istället kampen för att hålla vikten, men jag tror faktiskt att det ska gå bra. Vill man så går det! Får tänka på hur bra man mår nu & att man fått igång träningen som legat nere i flera års tid. Nu får det vara slut på bantning & dåligt samvete. Man får leva som man lär ungarna. Duktig på veckan & godis på lördag. Nu börjar det riktiga livet!

Jag bjuder på några före & efter bilder.



Juli 2009. Här hade jag ändå tappat alla mina grav-kg.



Maj 2010 & förhoppningsvis lång tid fram över...



En liten sundare Emelie.

Drömmar

Sebastian vaknade i morse och berättade genast vad han drömt. Han berättar ofta vad han drömmer.

- Jag drömde att jag var på förskolan i kuddrummet med dagiskompis Olle & Joel. Och då kom pappa dit & han fick ett pris, då blev jag glad & gav honom en kram. Sen åkte pappa iväg på jobbet, han kom bara för att se vad jag gjorde på förskolan & kramas med mig.

Själv minns jag inte så ofta vad jag drömmer.


RSS 2.0