Nu är julen här!

Efter en stressig morgon är vi nu äntligen framme i Vilhelmina. Kallt som tusan är det, på vägen hit visade termometern - 31 grader på vissa platser!
Eriks yngsta lillasyster Susann fyller 20 år idag, så idag firar vi henne. Hon blir 20 år, grattis!
I morgon kommer äntligen tomten och alla klappar ska öppnas. Vi är många på plats här i huset och mycket god mat ska intagas. Känner att den riktiga julkänslan börjar komma smygandes =)
På juldagen fyller ju jag år, hela 28 år blir man! Då ska vi åka till Skarvsjöby över dagen för att fira tillsammans med min släkt som är där, mysigt. Sen kan det nog tänkas att det blir en utgång här på hotellet i Vilhelmina.
Sebastian har tagit med skridskorna & har tänkt åka en sväng på isladan med farfar & Erik. Och på måndag har svärmor bokat in oss alla för en middag & bubbelbad på hotellet, så oss går det ingen nöd på här i inlandet.

En god jul önskar jag er alla!!!


Mysiga december

Förra helgen var en riktig mysig helg. Vi pyntade julgranen, bakade julgodis & tog fram sparkarna & var ute & "rejsade" ned för backen. Det var riktigt mysigt & roligt, jag kännde mig som den mamma jag vill vara. Jag har tyvärr inte mått så bra den senaste tiden, inte alls bra faktiskt. Men nu så känns allt mycket bättre, tror det beror på att det har lugnat ner sig lite på jobbet nu. Jag känner mig gladare, mer harmoniskt & har börjat träna igen. En klok person har talat om för mig hur viktigt det är att inte prioritera bort saker som får en att må bra när man mår dåligt. T ex sina vänner & att träna. Att även om det känns jobbigt så ger det mer i längden, det är där ifrån man får sin positiva energi. Det är bättre att släppa på ¨städning, kapa ned på möten (om man kan) & de mer "tråkiga" sakerna. Med det i bakhuvudet så ska jag verkligen ta mig mer tid till mina vänner, som tyvärr har hamnat alldeles för långt ner på listan denna höst.

I tisdags bjöd jag hem mina kära kollegor från avdelningen på adventsfika. Hade bullat upp med Sveas jultårta, glögg, vin, skummtomtar, pepparkor, punchrullar & lite annat smått & gott. Det var så mysigt! Sebastian hade gjort sig fin med skjorta & slips. Han gör gärna det när det är kalas eller när någon ska komma på besök, han gillar att klä upp sig. 

I onsdags var det dags för vår tomte-tradition som vi skapat här på kvarteret. Vi tänder upp en massa marschaller som leder upp till skogsdungen & där sitter jultomten & bjuder barnen på skummtomtar & tar emot önskelistorna. Det är verkligen mysigt & stämningsfullt. Jag blev förvånad över hur modig Ludvig var denna gång. Sist när han träffade tomten på skyltsöndag drog han bort handen när han ville hälsa på honom, men i onsdags stegade han fram förbi kön & var på väg att ta godispåsen när grannflickan tvekade lite för länge...
Har sagt det förr & säger det igen - Vi har världens bästa grannar!!!

I morgon ska Sebastian & jag åka in till stan. Han ska klippa sig & göra sig snygg inför jul ;)
Lördagsgodis & kanske nånjulklapp står också på göra-listan. Ska bli mysigt att få lite extra tid bara jag & han.



Vi väntar på vår tur att få träffa tomten. Sebbe har tagit på sig
Modotröjan kvällen till ära.





Tomten var så snäll & bjöd oss på skummtomtar


Alla som har barn, vet ju som bekant att när det blir tyst en längre stund så brukar det betyda att ett hyss är på gång. Så var fallet en kväll denna vecka & när jag går för att titta efter vad som står på så hittar jag Ludvig under matsalsbordet sä här nöjd:



Han har pillat bort blixten mqueen klistermärken från en teckning som Sebastian gjort & tyckte tydligen att de gjorde sig bättre på honom...
Han har blivit sjukt busig den senaste tiden. Skrattar riktigt hånfullt ibland - Wohahahaha!!! när han gör något bus & kan inte alls låta bli att retas med storebror. Hela Ludvig lyser bara BUS.


RSS 2.0