Varm & trevlig midsommarafton

Vilket väder det blev! Riktigt varmt & soligt. God mat, trevligt sällskap & dans runt stången. Precis som en midsommar ska vara.



Dans runt stången





Äta godis & spana på alla människor



Midsommar middag



Ludvig roar sig på annat sätt


Trevlig dag med goda grannar

I tisdags åkte jag & barnen iväg till 4h gården med 2 kompisar till Sebastian & deras småsyskon (Ludvigs kopisar) & mammor.
Det blev en mysig dag med djuren,vännerna & lunch i det fria. Denna gång plockade de ut två av kaninerna som barnen fick gå fram & klappa.
Innan vi åkte hem så blev det ett besök hos mini-bilarna. Sebastian älskade det! Nu kunde han verkligen leva ut det som han brukar leka här hemma med trampbilen. Nämligen att han åker iväg på jobbet (antingen volvo eller mjölkfabriken) & han kunde stanna för att tanka & köpa tidningen till morfar ;-) Gissar att vi kommer besöka det stället fler gånger i sommar.

I veckan har vi också besökt en "ny" lekpark. Vi var där någon gång förra sommaren, men den känns ny för i år =) Där finns ett "pirat skepp" som Sebastian älskar att leka i med sina kompisar.
Även en stor gräskulle som man kan rulla eller springa ner för. Ludvig & de andra små härjar också på rätt bra där. Tycker det är rätt så skönt att åka iväg till någon lekpark sådär, man behöver nämligen inte jaga Ludvig hela tiden (som hemma)...
Midre roligt är att Sebastian cyklat omkull 2 gånger på samma dag & skrapat både knän, fotknöl & höft. Men det hör väl sommaren till antar jag, att man ska ha rosa små Hello Kitty plåster både här & där (Sebastians favorit färg är rosa & lila).

Imorgon är det midsommarafton och den kommer vi att fira här i Sävar. Vi kommer att besöka midsommarstången & ha lite picknick, kanske till och med dansa små grodorna ;-)
Sen blir det grillning hos Olles & ett spännande melonbål att smaka på. Hoppas vädret håller i sig nu som det gjort de sista två dagarna, då blir allt tipp topp.



Samling vid kycklingarna



Ludvig klappar bä bä

 



Kalvarna höll sig på säkra sidan om diket.
Och på tal om dike, så var det ganska intressant också.



Hej hej kaninen!



Sebastian lyser ikapp med solen



On the road med Olle



Bäst att fylla på tanken



"Piarat skeppet"



Ludvig springer ner för kullen



I onsdags åt vi jordgubbar & kiwi till mellis, snacka om sommar!



Glad kille!

Det var en glad Sebastian i morse som blev överraskad med en ny större cykel!
Han var snabb på att fråga Ludvig om han ville ha hans gamla... Han har i princip cyklat hela dagen & hinner bara parkera den så är han på den igen =)

- Alltså mamma, jag tycker om min cykel så mycket så jag kan som inte sluta cykla på den.
Och jag vill då inte att de ska bli några repor på lacken, för jag är då rädd om den!



En blå 16"are med stöd, en handbroms, pakethållare & ringklocka.
Sebastians stolthet!



I veckan var det sommafest på förskolan också. Det blev middag ute i det fria, tipsrunda, utställning av barnens alster & sång av barnen. En trevlig & lagom lång tillställning (med tanke på myggen).





Barnen framför sommarsånger





Glass till alla barn

I helgen startade också "projekt - måla om huset". Vi är oerhört tacksamma för all hjälp som vi fick. Får vi bara arbeta några kvällar framöver nu & bättra på det vita så är vi snart klar.
Vi är väldigt nöjda över vårt färgval & tycker att det blev som ett nytt hus, ett riktigt lyft.
Bilder på det kommer lite senare.

Annars mår vi bra hela familjen. Ludvig är lite snorig/hostig & jag känner av halsen lite, men annars är allt på topp. Är överlycklig över att Ludvig börjat sova lite längre på morgonen. Halv 7-7 är ju rena sovmorgonen! =)

Imorgon åker Sebastian till Vilhelmina för att få ha farmor & farfar för sig själv över helgen. Han har längtat länge... Jag ska på grillfest på jobbet imorgonkväll, blir dock något vinglas midre eftersom jag måste upp med Ludvig på lördagmorgon då Erik ska jobba extra.
Erik han har sin grillfest på lördag han, med sitt jobb. Så det ser ut att bli en bra helg trots att de lovar oss lite regn =(



Fotograf - Sebbe



Sebastian leker cirkus-apa.



Fotograf - Sebbe



Grabbar i pyjamas



En hel massa bilder!

Här kommer som lovat en hel massa bilder.
Det små bilderna kan man klicka på.



Sommar-prinsen



En kväll i lekparken

   



Hoppasan, mamma tog mig på bar gärning..



Kvällsrutiner



Bullmarksbarnen på besök =)



Ludvig älskar att hoppa stuttsmatta.
Hoppar på grannarnas stora så fort han får chansen, så vi får nog krypa till korset & köpa oss en större. Tycker själv att det är ganska kul =)



Trötta barn som däckade kl 19 i soffan en kväll

 

2 & det ända bilderna från kvartesfesten...



Avslutar med en bild på mig som Sebastian tagit, han gillar verkligen att fota.




Dålig uppdatering

Väldans vad dålig jag har blivit på att uppdatera bloggen. Tiden vill liksom inte räcka till längre till allt som behöver göras, tyvärr.

Ikväll har vi i alla fall haft kvartesfest här på Ferievägen. Vi blev ändå några stycken trots blåsigt & kallt väder, riktigt kul. Barnen skötte sig utmärkt & vi vuxna fick prata en massa. Ludvig blev dock VÄLDIGT arg när vi skulle gå in. Han fick ett riktigt utbrott. Låg och skrek och sparkade, han till och med försökte bita sig själv. Denna lille kille har verkligen humör!

Nu ska barnen nattas & sen väntar vi in några av grannarna för att fortsätta kvällen i vårt uterum. Vi har verkligen trevliga grannar. Blir mycket vin, skratt och sena kvällar =)

I torsdags var jag & barnen iväg till 4h gården på nydala. Ludvig var överlycklig inne i hagen hos lammen & satte sig för att samtala med dem =) Sebastian gick ut där ifrån efter att ett får bajsat & kissat nära oss. Han var rädd att få på skorna... Vi tittade också på grisarna, klappade kaninerna och kikade på de små kycklingarna. Vi hade en jätte mysig stund som avslutades med en glass.
Ludvig älskar verkligen djur. Grannen har ju hundar på sin gård ibland som han får kasta bollar åt, då skiner han som en sol & gör små glädjeskutt. Katterna dom har är han också förtjusta i, tyvärr är det inte ömsesidigt. Ja, han är en riktig djurälskare.

Bilder på vad vi pysslat med den senaste tiden kommer vid ett senare tillfälle.

RSS 2.0