Snö & första advent!

Man kan inte låta bli att få lite julstämning när man lyssnar på julmusik, fixar med grabbarnas adventskalender & samtidigt tittar ut genom fönstret & ser all denna snö som kommit.

I fredags sov Ludvig över hos mormor & morfar själv för första gången. Han var hur duktig som helst & sov till halv 8! Varför kan han inte göra det hemma?
Då passade Erik & Sebastian på att hyra Toy´s story 3 & äta ostkrokar, en riktig "grabbkväll". Själv var jag över till grannen där vi "fruar" samlats för att avnjuta lite indisk mat & bara få surra av oss en stund. Väldigt trevligt!

I lördags julpyntade vi. Jag fixade med stakar & gardinerna & grabbarna fick ställa tomtar i sitt rum. Ludvig har lite svårt för att hålla sig när det gäller allt pynt. Han vill gärna känna, klämma & flytta på det mesta... Sebastian fick äntligen ta fram julkyrkan, som han längtat. & "huset" med alla fina små lampor som lyser & ändrar färg.
Ikväll tände vi också änglaspelet som fick plinga fint en stund för oss, det var stora ögon på killarna. Jag kommer ihåg att mormor hade/har alltid ett sådant änglaspel på tv:n när det var/är jul. Är mysigt att föra vidare traditioner.
Erik & Sebastian hann med en sväng på badhuset och lekte av sig också.

På första advent var det riktigt kallt 20 minus på morgonen. Men vi trotsade kylan & tog en promenad upp på byn för att killarna skulle få åka brandbil. Det gjorde dom & varsin brandhatt fick de också, så nu vill ju såklart Sebastian bli brandman när han blir stor.
Sen gick vi förbi biblioteket, där träffade vi jultomten! Som tur var hade vi med oss önskelistan & en teckning som vi lämnade till honom. Tomten skrev upp deras namn & ålder i boken, bjöd dem på en godis & gav dem var sin pixibok. Det var spännande, Sebastian fick just så pass fram det han skulle säga. Ludvig ville då inte ta i hand, den gömde han. Men han tackade för godisen.
Väl hemma igen bjöd vi över goda grannar på lite adventsfika, mysigt.



En bild från vårt pepparkakebak förra helgen.
3 plåtar & dessa kakor gick åt snabbt. Är ju så gott med pepparkaka & mjölk =)



Första adventsfrukost med ljus & skinkmacka.



Sebbe testar sin "snöskoter", gick tyvärr lite trögt.



Man blir glad med musik i öronen!



Hatt-tricket!



Kompis-kram <3



God Jul!

   
  











Grattis på farsdag!

Till världens bästa pappa Erik















































Du är bäst!!!



RSS 2.0