Vad hände?

Ja vad hände med vädret egentligen??? Från riktig högsommar, till hög luftfuktighet, till höst?!
Vi har i alla fall roat oss i veckan. I måndags var jag iväg & fikade med en gammal barndomsvän på stan och i tisdags åkte vi iväg med Olle & hans familj för att testa på busplaneten. Nog var det ett kuligt ställe, men både vi föräldrar & Sebastian tyckte nog ändå att Leo´s är skojigare & rymligare. Barnen blev svettiga & föräldrarna döva, en bra dag vill säga.



Ludvig välter häst på busplaneten



Sebastian tar en vilopaus med en glass

Här hemma har våra nya grannar joxat på med sin baksida. Tagit ner några träd & luckrat upp jorden mm. Det vill säga att en minigrävare vart på besök, till grabbarnas förtjusning.
Sebastian blev genast inspirerad & tog sin lilla grävare för att gräva på vår baksida.





Sebastian gräver & Ludvig plockar blåbär





Onsdag & torsdag var Eriks föräldrar här, samt grabbarnas lilla kusin Sam med föräldrar.
Vi lekte på & åt gott. Fredagen tillbringade vi på stan med Annika, Martin & Sam. Vi lunchade & strosade lite. Var mest där för att Erik skulle lösa ut sin nya iphone, men det blev en riktigt mysig dag.



Mamma Annika & Sam myser



Faster Annika busar med grabbarna



Kusinerna & en mamma...



Tyson



Ludvig på sin älskade bobby car



Igår så överraskade Sebastian oss alla - Han har på något sätt lärt sig att vissla!
Så nu går han & gnolar lite för sig själv & är så nöjd. Tycker det är lite tidigt att lära sig det vid 4 års ålder. Men vad vet jag, jag kanske har en snevriden uppfattning om just vissling. Johannes (lillebror) lärde sig förra året, endast 21 år gammal ;-)



Igår så skulle Sebastian sova över hos mormor & morfar, men hade lite svårt att bestämma sig. Kom först hem en gång med mormor, men skulle sen följa med & sova över trots allt. En timme senare kommer han hem med morfar, men sen när morfar ska gå så bryter han ihop & ska följa med igen... Snacka om beslutsångest. Har hänt en gång tidigare att han kommit hem, men igår kunde han verkligen inte bestämma sig. Han pussades & kramades flera gånger & ändrade sig hit & dit. Vet inte om han är rädd att missa någonting här hemma eller om det är en lite period nu som är lite känslig. Skulle tro det senare, för han har börjat komma till vår säng igen på nätterna & vill gärna "gnussa" min tumme med sin, vilket han inte gjort sen han var riktigt liten.
Döm av vår förvåning så sa han i morse att han ville sova där ikväll. Nej sa jag, vi kan inte hålla på att springa fram & tillbaka som vi gjorde igår. Så han har nämt det & småtjatat lite om det hela dagen & efter middagen bröt han ihop. Han lovade att han skulle stanna där, för han ville ju verkligen sova där (hans ord). Jag förökte fråga honom om det är för att han vill leka där & sen gå hem, men nej - Han skulle sova där. Så vi packade väskan igen & han cyklade iväg & det verkar ha gått vägen för än har jag inte hört något... Konstigt att de blev så här, han som gjort det tusen gånger förrut utan problem. Men som sagt, många är de perioder som de ska igenom...

Bildextra

Oj vad dålig jag är på att uppdatera just nu. Vi mår alla bra & njuter av vad den svenska sommaren har att erbjuda. Riktigt fina dagar med mycket sol & bad har det blivit.
Vi har varit & hälsat på i Vilhelmina & skarvsjöby & mått gott. Sen har det mest blivit att vara hemma ett tag.



Sebastian provar fiskelyckan i rovågern



Lek i sanden





Släpp in oss i ladugården



För det är ju där det roliga finns



Sebastian älskar att åka traktor med gammelmorfar



Och Ludvig älskar 4 hjulingen, pappa me förståss



Man kan åka många också



Ludvig letar hus-tomten



Familjebild



Sebbe rockar



Spring i benen

    

Så här fint bor min mormor & morfar



Bus i vattenspridaren






Sebastian har fiskat upp en lax...




Mysig helg med släkten

Det är precis vad vi har haft. Fint väder & god mat.
Vi har tillbringat denna helg med barnens farmor & farfar, fastrar & lilla kusinen Sam.

I lördags gick jag & Annika på stan & strosade utan barn. Jag kom hem med lite smått & gott, medans Annika kom hem med desto mer ;-) Erik drog iväg med grabbarna & resterande av släkten på Wheels. Väl hemma igen gluttade vi lite på kvartsfinalen mellan Tyskland & Argentina, sen blev det grillmiddag i vårt uterum med lite rose´vin. Smaskens!
Mamma & pappa bjöd vi in till efterrätten då det vankades jordgubbar & glass.

I dag åkte vi in till Nydala på umelagun. Sebastian badade & var inte alls rädd för den stora vatten rutschkanan som han åkte själv ett flertal gånger.Modig. Ludvig ville inte bada, han var mest trött & efter lite fika somnade han i vagnen. Sebastian fick sig en körtur i minilandet innan det var dags att dra vidare. Denna gång körde han bilen med eldflmmor.
Efter det åkte vi iväg för att inhandla Sebastians 4 års present från farmor & farfar - En stor stuttsmatta! Ludvig testhoppade mattan som stod utanför butiken under hela tiden vi var där, så den lär nog användas flitigt av dem båda =)
För att avsluta en mysig helg så hamnade vi hela högen på mariehemscentrum för att käka pizza, mums. Mätt & belåten åkte vi sedan hemåt för att varva ned lite granna & försöka komma i säng i tid. Grabbarna ligger på minus gällande sovtimmar efter denna helg & det märks framför allt på Sebastian, som jag för övrigt tror ska fylla 14 inte 4. Väldans vilken attityd han har fått, speciellt mot mig. Blir till att dra gränserna hårt nu ett tag, för när man är 4 år kan man faktiskt inte bete sig hur som helst. Alla dessa perioder dom ska igenom...

Här kommer i alla fall lite bilder från vår mysiga helg.



Annika & Sam



Kusinerna hälsar på varandra



Härlig grillmiddag



Sebbe i plurret



Sam, lilla goskrutten



Mina goskruttar



Plötsligt händer det ;-)


Små utflykter

Det är inte många kompisar hemma här på gatan nu, så vi försöker hitta på små utflykter blandat med mycket bus för att få dagarna att gå.

I veckan har vi lekt mycket med mina små kusiner & min mormor som är här på besök.
Vi har vart iväg till olika lekparker & busat en massa. Hoppat mycket stuttsmatta & cyklat.

Igår tog jag med mig grabbarna & åkte iväg till Strömpilen för att leta ett par nya badbyxor till Sebastian, med det var helt slut på hans storlek även där. Är helt slut på hela stan! Får väl bli till att beställa... Vi hade i alla fall en mysig tripp trots en nedriven stor affisch på Lindex...
Vi kollade in leksakerna på Ica Maxi, kollade coola kläder på H&M & Lindex & avslutade det hela med plättar & glass.

Jag & Erik har målat lite på kvällstid, annars har det blivit mycket fotboll på tv:n.
Nya grannar har vi också fått nu, verkar trevliga.
Har äntligen beställ mitt namnsmycke nu också, längtar tills det kommer. Några fynd på Tradera har det också blivit. En parfym & en adidas wct jacka. Tradera, det är bra grejer =)



Ludvig & Julia har fika paus i lekparken



Det har även Sebastian & Elias



Busiga grabben

  

På väg till Strömpilen



Vi kollar in grejerna på ica maxi





Sebastian testar roliga sittplatser

Ikväll ska jag iväg till Skeppsviks Herrgård för att avnjuta en middag med två av mina kompisar. Ska bli både gott & trevligt =)


RSS 2.0