Värme i pappa-hjärtat

Sebastian:

- Mamma, får jag ta på mig min nya star wars tröja ikväll när mormor & gammelfarmor Anita kommer? För jag vill ju vara fin, som pappa!


Sol & lata dagar

Nu har vi haft många dagar med sol här i Sävar, underbart. Härlig tid att vara föräldraledig nu.
Vi cyklar, kör med lastbilarna, plaskar i pölarna och umgås med grannarna. Mellis ute nästan varje dag. Igår slog vi på stort och hade vår första middag i uterummet. Vi drog igen dörrarna och satt där i t-shirt och njöt. Killarna har blivit lite förkylda, men det verkar stanna där.

Angående Ludvigs utveckling så gör han en massa ljud och försöker göra sig förstådd och pekar en massa. Han har inte så många ord ännu. Det är mamma & pappa till det mesta, men det börjar komma lite "där & hej"
Man ser att han förstår det mesta man säger till honom i alla fall. Nyss så gick vi igenom kroppen, jag sa kroppsdelar och han pekade =)

Vi har också fått veta att i augusti så får Ludvig plats på Sebastians förskola, känns otroligt skönt! Så den 11 augusti börjar Ludvig & Erik inskolningen. Sebastian går då upp på heltid och jag börjar jobba den 9 augusti.



Familjeaktivitet

Igår efter middagen drog hela familjen iväg på badhuset här i Sävar, riktigt mysigt faktiskt.
Ludvig trivdes bäst i den lilla mini polen med en vattenkanna & Sebastian for runt mest över allt med ett smile på läpparna. Jag njöt då väldigt mycket av att få krypa ner i bubbelpolen och drömma mig bort för en stund.

Idag ville Sebastian vara ledig från förskolan så då blev det så. Förmiddagen har vi tillbringat ute, lekte med grannarna en liten stund, slängde ut lite snö på gatan och tog oss en cykeltur.
I lördags åkte ju nämligen Sebastians cykel fram, lyckan var total! En ny hjälm med eldflammor (enligt önskemål) & en flagga inhandlades, sen fick han äntligen ta fram cykeln. Går som blixten ;)
Nu sover lille skrutten & Sebastian vill kolla youtube, sen ska vi väl ut på cykeln igen.

Ha en bra dag alla!

Sam med stolta föräldrar!



I onsdags kunde man skåda denna söta lilla familj i VK.
Grabbarnas första kusin.


Våååår!

Äntligen börjar våren komma på allvar.
Solen är framme allt mer om dagarna och snön smälter sakta men säkert bort från gård och gata.
Men tyvärr så har Ludvig börjat vakna tidigt igen, och med tidigt menar jag 04.39! Slår aldrig fel, han är som en klocka. Vet inte om det är ljuset eller vad det är för fel, men drygt är det (vi har mörkläggningsgardiner). Han försöker somna om, ligger och snurrar och har sig men det går inte. Så vi har rätt så långa dagar nu...

Ser man bort från detta så har vi väl det ganska bra här hemma nu. Vi är friska och krya och längtar efter sommaren. tror inte det går en dag utan att Sebastian säger "- Å vad jag längtar tills det blir sommar!" Kan inte mer än att hålla med honom. Han vill cykla, springa barfota, spela fotboll och bada. Jag vill måla om huset, plantera blommor och lägga om gången. Eller vill och vill, men det kommer att bli så fint när det är klart.

Kort och gott - Välkommen vår & sommar!



Sebastian har spelat fotboll & tar sig en paus.



Ibland kan det bli lite kladdigt...



Fina prinsessor i bullmark, Melec, Oliver, Oskar & Sebastian.



Ludvig i plurret



Mina goa badkillar!



Påskhelgen i bilder

Sebastian åkte ju som sagt buss upp med farmor till Vilhelmina. Allt gick bra, förrutom att han blev åksjuk och kräktes väldigt mycket på resan mellan Umeå - Lycksele. Har aldrig hänt förr, men Harrieth sa att det var väldigt varmt i bussen, mycket folk & de satt på övre däck. Det i kombination med att han nyss ätit lunch och tryckt i sig en risi-frutti på bussen blev nog för mycket helt enkelt, för det har aldrig hänt förr. Vet inte vem jag tyckte mest synd om, Sebastian eller farmor... Hur som helst så var han helt som vanligt efter det. Streckan mellan Lycksele- Vilhelmina gick som smort och väl framme hämtade de upp hamburgare från Frasses till middag och åkte vidare till klimpfjäll.

På långfredagen hämtade jag , Erik & Ludvig upp Susanne och drog på ända till Klimpfjäll.
Resan gick jättebra. Ludvig sov i två omgångar och var väldigt duktig där emellan.
Påskhelgen spenderade vi som sagt var i "stugan" (jag vill säga huset för det är stort, nybyggt & väldigt fint) och där mådde vi bra. Vi körde lite skoter och Sebastian provade på att åka slalom för första gången i sitt liv. Han åkte med farmor och hon skröt väldigt på honom. Han åkte "ganska länge" och var tydligen ingen "hösäck" utan försökte ganska bra. Dock var liften läskig.
Jag är bara glad att någon vill lära honom, åker nämligen inte själv. Men Erik åker, får väl börja öva själv när det är dags för Ludvig att börja.

På söndagen hade vi strålande sol och packade iväg oss hela "tjocka släkten" ut på sjön med skotern.Det blev några omgångar eftersom vi var några stycken, men va mysigt det var att sitta där i solen & grilla korv och göra varma mackor.
En annan höjdpunkt tycker jag var Paradis baren hos Berra & Monika. De hade fiskdamm för barnen (påsarna innehöll både godis & leksaker) & en slags afterski som det fixat ute vid deras stuga. De hade skottat upp snösoffor, burit ut ett bord och hade snacks och lite "starkare" dricka till de vuxna. Mycket trevligt.

Äntligen fick vi också träffa lille Sam & oj vad liten han var. Som en liten fågelunge, som en liten mini farbror, så liten och nätt hela han. Sebastian och Ludvig strök på honom och pysslade på. Så roligt att se att till och med Ludvig förstod att han var liten. Han var verkligen försiktig och blev lika exalterad som när han ser en hund eller katt =) & genast såg Ludvig ut som en JÄTTE bebis i jämförelse med denne lille varelse.

Vi hade en trevlig påskhelg som innehöll bl a bastu, badtunna, skoter, slalom lite sol och en massa skratt. Påsk-haren hittade även till Klimfjäll till Sebastians och Alex förtjusning. Han hade lagt ut ledtrådar som tillslut ledde dom till äggen. Det ända negativa med helgen måste väl vara att Ludvig blev förkyld och fick feber, men så sov han gott iaf ;)

Här följer påskhelgen i bilder.



Lille Sam får sig ett bad.



Stor kusin Sebastian borstar håret på Sam.



Ludvig stryker på lill kusinen sin.



Åka farfars racer skoter!



Solig dag ute på sjön.



Pappa Erik & Ludvig samtalar.



Farfar Christer & Boris.



Snart fika tajm!



Eriks kusiner från Stockholm. Nil, Nino, Wilda & Warja, samt deras mamma Mia.



Faster Erika & Susanne med Sam.



Lill prinsen Sam.



Sebastian kör bil på skaren.



Erik & jag.



Ludvig sover nerbäddad i en pulka.








Här är bilderna

    



Grabbarna grus spelar bandy





Ska hjälpa mamma att laga mat



Myskväll med bolibompa, nybadade & Ludvig med feber



Man tager vad man haver... Ludvig har gjort sig en egen rutschkana



Än får man pussas med storkillen



En sen middagsbjudning, så Elsa lånar våran storsäng.
Men först måste man borsta tänderna efter allt godis.



Ludvig och Märta spelar ljuv musik



Ludde bump fixar frillan efter en lång dusch



PÅSK!

Glad påsk på er alla!

Erik har just kört iväg Sebastian till busstationen. Han ska åka buss med farmor till Vilhelmina idag, vi andra åker i morgon. Erik måste ju nämligen jobba i kväll. Så när vi packat bilen och fått i Ludvig en tidigare lunch imorgon så drar vi. Då står vi nog på plattan ända upp till klimpfjäll.
Vi ska fira påsken i Eriks föräldrars stuga och med hans släkt. Det ska bli trevligt, hoppas att solen vill visa sig också. Vi ska väl åka lite skoter, pulka och grilla en och annan korv. Kanske att Sebastian ska prova på att åka slalom för första gången också. Ser väldigt mycket fram emot att få träffa grabbarnas lillkusin Sam också =)

Tyvärr har jag dessvärre ett problem, mina täckbyxor är spårlöst försvunna. Kan ju som vara bra att ha dom i helgen... Får ta på mig mina "letar-glasögon", det är bara det att jag tycker jag har letat överallt redan.

Innan Sebastian åkte så upptäckte vi att påskharen hade varit och lämnat 2 påskägg i vårt uterum.
Vet inte vem som blev gladast, storebror eller lillebror. Båda sken då som solar och säckle rann på den mindre ;)

Skulle bjuda på några bilder, men det fungerade inte. *Morr*
Bjuder på det vid ett senare tillfälle.

Ha en mysig påskhelg alla!



RSS 2.0