Första advent

Härligt med lite kyla nu efter flera dagar, veckor med + grader. Nu är det färdigpyntat här hemma och i förmiddags så bakade jag och Sebastian pepparkakor. Sen tog vi en promenad till "centrum" för att få en glimt av Tomten. Sebastian fick en adventskalender och en clementin av tomtemor. Han och Erik åkte också en sväng i brandbilen.
En sväng förbi Preem hann vi också med, där inhandlade jag 2 julskivor så nu kanske man kommer i stämning snart... Sen bjöd vi över mamma och pappa på glögg och pepparkakor.

Här kommer lite bilder...
Sebastian spelar radio apans "gissa ljudet"



Sebastian pyntar våran lilla minigran som vi hämtade i lillskogen



Viktigt att allt blir rätt...


Under tiden roade sig Ludvig med att klättra



Då är han som mest nöjd



Tyckte det blev tyst lite väl länge och då hittade jag honom rotandes i Sebastians hylla



Ludvigs nya passion är räkost



I morse hade vi en kulig lek.
Ludvig kastade ner grejer från skötbordet och mamma plockade upp...



Sen lekte vi titt-ut bakom gardinen =)



Sebastian bakar pepparkakor




Suck...

Vi fortsätter hemma trenden med lite feber på Sebastian igen.
Han var på förskolan igår och det gick bra, var å lekte hos Olle på eftermiddagen och var så nöjd när han kom hem. Åkte iväg på biblioteket med honom efter middagen, vilket uppskattades. Men i natt kom han till oss het som en kamin, tempen visade 39,8 grader. Stackarn, verkar så långdraget allting. Han sov dock till 8.40 i morse! Även för Ludvig verkar förkylningen inte riktigt ge med sig, han gå ju dock på antibiotika till på onsdag pga öroninflammationen.

Ni som känner mig förstår säkert att jag är ganska less på att vistas mellan hemmets 4 väggar just nu... Så äntligen igår tog jag mig i kragen, köpte ett 10 kort på simhallen och körde ett muskel pass. Härlig träningsvärk idag (låren)! Så skönt! Bokade in mig på några fler pass, måste ju göra slut på kortet nu innan jul, för i januari har jag fixat ett årskort via jobbet. Känns otroligt skönt att äntligen va på gång.

Åter till min sjukling.

Mys och snörvel

Kommentar från "soffmyset" i morse med mina små guldklimpar.


Sebastian
- Mamma, jag tycker det känns skönt när jag har min hand på Ludvigs hand.

Gissa om det värmde i mammahjärtat :-)

Nu har Sebastian också fått feber. Jag vet inte om det är en reaktion på sprutan vi tog igår, men han är förkyld också... Ludvig är fortfarande förkyld och ögonen geggar, men ingen feber än så länge idag...
Han är dock väldigt trött, orkar inte mycket innan han vill sova igen (jag försöker ju fortfarande säga åt honom att det är bättre att sova längre än till 5 på morgonen, men inte vill han lyssna på det inte). Börjar känna mig lite som en fånge i mitt eget hem denna vecka.

Igår blev vi alltså avsvinade. Jag kände inte ens sticket, är lite öm idag. Sebastian har inte sagt ett ord om armen, men Erik han "gnällde" så fort han fått sprutan. Karlar! ;-)


Väldigt sjuk liten kille

Lill skrutten har åkt dit ordentligt (Ludvig). I natt visade tempen 40,1 grader! Då tyckte jag verkligen synd om honom. Och som toppen på isberget har han fått ögoninflammation på båda ögonen... Och det gillas inte när man ska vara där och tvätta.
I förmiddags tempade han 37,5 men senare i eftermiddag 39 grader. Han försöker vara sig själv och knatar på här hemma med nån leksak osv, men inte ser han kry ut. Det blir mycket mys och kramar de närmsta dagarna, jag hoppas bara inte att det är svinis och att någon av oss andra åker dit.

Dåliga dagar :-(

Jag antar att man måste ha dem för att sen kunna uppskatta de bra dagarna...
Men jag älskar iaf mina prinsar, hur slut jag än må vara...

MAMMA!!!

Han säger MAMMA min lilla plutt! Äntligen, pappa har han sagt i ca 2 veckor, men nu värmer mamma hjärtat extra mycket ;-) Sebastian sa mamma först, vet inte hur gammal han var då. Men när han var 11 mån sa han pappa.

Man kan nog nästan säga att Ludvig går nu också. Han tar väl en ca 10 steg och ser ut som en fyllekaja en lördag kväll. Han är snäppet vassare än vad Sebastian var. Jag vet man ska inte jämföra, men det är svårt att låta bli.
Sebastian började inte krypa förrän han var 10 mån och gick när han var 11 mån.
Ludvig började krypa när han var 7 mån och går nu vid 10 mån.

Annars är här allt bra.
Ludvig håller mig i trim. Hinner inte mycket annat nu än att jaga honom fram och tillbaka.
Gräver och rotar över allt där han inte bör vara. Vänder på mattor. KLÄTTRAR på allt och inget, allt från Sebastians säng till rotting fåtöljen och hänger i lill fönstrets hantag efter att ha kommit upp på elementet!
Ja, han är galen! Vad jag minns så var Sebastian lugnare på den fronten.


Luvig i full färd med att tjuva brorsans pixi böcker.
I fall ni inte visste så är dom väldans goda att tugga på.



Detta sysslar jag med 711 gånger varje dag, minst.
Mamma håller på att bli galen!



Nähä, nu gick det inte att komma längre upp...



Du kan inte ta mig!

(Tänk om han var lika duktig på att ta sig ner själv...)



Bröderna nakenfis leker.

Nedrans bulor!!!

Japp, nog gick Sebastian in i dörren på förskolan i morse innan fotot, och slog sig precis på bulan han redan hade. Tur de fanns fröknar med smink som försökte täcka över det värsta ;-)
Nedrans bulor!!!

Sammanfattning

Vad hände då förra veckan?...

I onsdags firade jag och Erik 8 år tillsammans. Det blev en ros och en filmkväll här hemma. Erik överraskade med att ha fixat barnvakt så vi skulle kunna gå på bio och se flickan som lekte med elden, men den gick så sent så vi (jag) bestämde oss för att gå någon helg istället. Därför fick det bli en film här hemma, mysigt de me.

På torsdagen och fredag var Erik ledig. Torsdagen spenderades med att åka iväg på lite ärenden och vi fick lite presenter och julklappar fixade, skönt.
På kvällen var jag iväg på gympan och brände fett.

På fredagen drog vi iväg till Vilhelmina direkt efter frukosten.
Väl framme så besökte vi badhuset. Det var första gången för Ludvig och det gick riktigt bra faktiskt. Tror inte riktigt han kunde bestämma sig för om det var läskigt eller kul, men det fanns mycket att titta på.
Annars så var helgen lugn och fridfull. Vi tittade på lite skotrar och besökte Blommona, så både jag och Sebastian fick oss varsin grej ;-) God mat som vanligt, dock inte lika fullt hus som det annars brukar va.
Ludvig överraskade oss med att börja ta ett par 3 steg också :-) Han kan om han vill, men vågar inte riktigt hela vägen...
Sebastian den stackaren ramlade i farfars trapp. Jag som var så nöjd att den gamla bulan och blåmärket försvunnit innan fotot nu på tisdag (imorgon) och då går han och fixar sig en ny... Typiskt.

Så var det måndag igen och allt är som vanligt. Ludvig vaknade kl 5 och så var den nya veckan igång...


RSS 2.0