Total lycka!

Blev det för Sebastian imorse när han vaknade och såg Cars filmen ligga nere på soffbordet.
Han ville ringa till alla kompisar och berätta att vi hittat den! Som vi har letat denna dvd, den har varit som uppslukad i månader. Men så igår när jag flyttade efter skänken i köket lite grann så tittade den fram. Vilken bra start på dagen för Sebastian, och efter lucnh idag så ska han gå till Elsa på kalas. Har förklarat för honom att han ska få gå dit själv idag, att jag och pappa stannar hemma.

- Jaha, är jag stor nu?!


Tungt

Man kan lätt säga att det kommer att bli en tung vår och sommar på Ferievägen 10.
Vi är självklart glada över att Erik fått jobbet tillbaka, och det i grevens tid. För visst visste vi att mina dagar på Ludvig inte skulle räcka till augusti, men att det var så få kvar som vi upptäckte igår hade vi ingen koll på. Dom räcker typ maj ut och då har vi verkligen spätt ut dem allt vad vi kunnat.
Så att Erik får lön igen kommer vi knappt känna av, för det kommer inte bli ett öre över. Tänk om allt bara kunde gå våran väg någon gång... Tänk om Ludvig hade fått plats på Slöjdaren som vi sökt till på mitten av april, då hade jag kunnat börja jobba, Erik får jobbet tillbaka och ekonomin hade börjat rulla igång igen sakta men säkert. Istället blev det änu ett bakslag. Det blir ännu en sommar att få ihop med minsta möjliga utgifter och ännu en sommar för Erik med kort kort semester. Det sägs att man inte blir lycklig av pengar, men nog skulle det underlätta en del...
Deppigt inlägg - Ja, men det är så det känns just nu.

Tur är i alla fall att vi har varandra.



Brrrrr.....

- 30 grader visade termometern i morse när vi klev upp!
Byltade på mig för att ta mig till brevlådan och hämta in tidningen. Där kunde man läsa att så här kallt har det inte varit på 44 år. Vi är inne på 73:e dygnet i sträck med minusgrader, den längsta sammanhängande perioden där termometern inte orkat upp över nollstrecket på 44 år. Å inte nog med det, fram till den 4 mars syns visst bara minusgrader. Ja, vad säger man... börjar bli lite smått less nu faktiskt.

Längar till våren!!!




WOW!!! Vilka fynd!!!

Gissa om jag är nöjd?! Svävar på moln efter att idag köat en timme i -20 med två av grannfruarna utanför stadium. Vi har fyndat en hel massa av deras så kallade rökskadade kläder. Förstår inte riktigt, för det luktar inte det minsta rök om något som jag kom hem med. Inte heller kändes de i butiken. Men tänk att få shoppa loss till 75% rea på deras sortiment. Kom hem med en hel massa fynd. Allt som allt blev det 19 varor som skulle landat på en slutsumma av 3822 kr, men med % landade jag endast på 955 kr!!! Helt otroligt. Tror till & med att Erik blev lite förvånad ;-)

Roligast av allt var nästan att Sebastian blev lika salig som jag när jag lastade upp grej på grej som var hans. Han älskade sina nya "skoterbyxor" (täckbyxor) och har redan spelat fotboll i sina "träningskläder".



Everest skaljacka, 2 par Everest handskar, Everest mössa, Everest fleecjacka
& t-shirt + shorts i andningsbart material. Allt till Sebastian.



Everest skaljacka, ullsockar & tröja till Ludvig.



Sebastians "skoterbyxor" som han själv säger & Eriks peak mössa.



Träningslinne & sport bh till mig själv.



Ja det blev en jacka till mig också ;-)



Sebastian fick även skridskor, å så slank de me en vattenflaska
till Erik.



Sebbe älskar sina nya träningskläder!

Saknas på bild gör en 3 packe puma sockar till min far & en svart huvtröja med dragkedja till Sebastian.











Banken

Då har vi äntligen varit på banken och fixat det som legat som ett ok på våra axlar.
Grabbarna dumpade vi av hos min moster, och där gick allt som en dans. Vi hade tid 15.30 på Teg där Handelsbanken har sitt kontor. Men shit vilken lång tid det tog! Vi var inte klar förrän kl 17.
Det blev lite mer fix än vad vi tänkt oss, men så skönt det känns att allt är klart.
Nu har vi flyttat om mitt och Eriks pensionssparande och Sebastians sparande. Öppnat upp ett sparande till Ludvig, samt öppnat ett värdepapperskonto åt dem var för de premie obligationer som de har. Sen gjorde vi ett aktivt val för tjänstepensionen. Phu vad papper det blev att skriva på och mycket att fundera på, men va rik vi kommer va när vi är gammal & grå ;-)
Då är denna bild ett minne blott!



Helt enkelt underbar!

Så vill jag beskriva denna helg som gått, trots att halva familjen vart på annat håll.
Jag och Ludvig har haft det så mysigt. Han har vaknat tidigt, men dock somnat om igen när han fått komma till mig. Vi har varit ute i det härliga vädret på förmiddagarna och på eftermiddagarna har han sovit som en stock! I lördags somnade han 12.25 och när jag och mamma kom hem från Ersboda kl: 15:40 så sov han än! Ändå har han lagt sig vanlig tid på kvällen, duktig kille =)
Märks att han är nöjd när han får all uppmärksamhet, för här hemma har han inte gått an lika mycket som han brukar. Har aldrig behövt jaga och "gnälla" på honom för att han är över allt. Vi har tillbringat mycket tid med mormor och morfar.

I går på alla hjärtans dag bjöd vi dom och morbröderna Jonathan & Johannes på tacos.
Lagom till efterätten kom Erik och Sebastian hem från Vilhelmina. När jag kramade om Sebastian så kändes han het. Mycket riktigt 39,6 visade tempen =( Så nu har vi en liten sjukling här hemma.
Men i Vilhelmina hade han haft skoj. Tittat på både hundvalpar och skotertävling, varit på badhuset, käkat en massa godis och fått en massa saker. Blivit sådär allmänt bortskämd som man ska bli när man är barnbarn ;-)

Nu ska vi snart packa ner båda grabbarna i varsin vagn och ta en härlig promenad i solen.


En massa bilder!

Sebastian & Erik har tagit bussen till Vilhelmina, så kvar här hemma är jag & Ludvig. Jag undrar vad vi ska hitta på i helgen... Blir nog några besök hos mormor & morfar samt en stads runda.
Det är väldans kallt idag, dock har solen lyst på oss =)

Här kommer en massa bilder...



Blodpudding till lunch



En av Ludvigs favorit platser



Mys med älgarna Olle & Bosse



Gunga gung-älg är aldrig fel



Lillebror får leka med låtsats-maten, ibland...



Sebastian låter Bosse-älg smaka glass



Så kan det gå när man ska va över allt



I söndags var vi med grannarna till dagis backe för att åka
skrana & grilla korv. Härligt väder hade vi!



Sebastian på sin skrana



Marcus, Olle, Claes & Elsa väntar på glöden



Dax för fika, passa på medans de minsta sover...



Mammas "lilla stora kille"



Sebastian & Erik har gjort en snökoja på gården



Perfekt gömställe



Ludvig vet inte riktigt om han gillar kojan



Pappa Erik gillar kojor



Ludvig bestämmer sig för att köra med dumpern istället







Bara Emelie!

Ikväll ska jag bara vara Emelie. Ska träffa 2 av mina närmsta vänner, käka middag ihop, prata om livet och bara njuta av att vara "spontana,roliga, party-glada Emelie, inte mamma Emelie.
Sen ska vi svänga våra lurviga på Schlagerklubbens dansgolv =)
Vad är då anledningen till detta ståhej, jo Anna har flyttat och både hon och jag har ju fyllt år. Då är man inte sen på att hitta på "ursäkter" för att ta sig ett glas vin eller två i glada vänners sällskap ;-) Ska bli sååå kul!

Igår hade vi besök av en gammal barndomsvän (som bosatt sig i Kalmar), hennes lilla dotter och hennes mamma. Det var riktigt trevligt att ses igen, efter så många år. Min mamma var också här och surrade ikapp. Vi växte nämligen upp tillsammans på Ersboda innan vi hamnade i Sävar och dom öst på stan. Sebastian och Ludvig fick varsin gosig älg, Sebbe har döpt dem till Bosse & Olle =)

Nu ska mamma Emelie mysa med Sebastian innan hon svidar om till party-pingla ;-)

Bio

Fick tips om billig barnbio igår. Så kl 14 satt jag och Sebastian bänkade för att se Alfons Åberg. Han med några godis-nappar och jag med några läkerol. 40 min senare var bion slut och Sebastian nöjd och glad över att få haft mamma för sig själv en stund. Kostade endast 20 kr/person, de tycker jag var ett billig upplevelse!

Mat & kalas

Mormor kunde inte motstå, så nu har Sebastian fått sin efterlängtade låtsas mat.
Lyckan är total & nu bjuds det på mat för fulla muggar.
Kvar på önskelistan står nu en gitarr och en pistol ;-)





I dagarna har det varit en massa födelsedagar också. Min kusin Alexander har fyllt hela 8 år och igår fyllde brorsan 22 och polaren Anna 27. Grattis grattis till alla. Och det slutar inte där, vi har kvar moster Lena och mormor Laila också.



Alexander 8 år



Elias och Sebastian



Sluta larva dig mamma....



Erik, från sin bästa sida ;-)



Sebastian & Ludvig provar morfars nya "sport fåtöljer"


Långtradare

Sebastian en "gasig" lördagkväll i soffan.

- Väldans vad det drar iväg långtradare ikväll!
- Jo, jag hör det. (Jag)
- Jag undrar vart dom är på väg? Kanske till Oliver & Oskar, ja vi låter dom dra iväg dit!




RSS 2.0