Vecka 43

Eller vi startar med söndag v.42 som jag tillbringade på IKEA. Vilken härlig dag det blev, kändes otroligt skönt att få komma hemifrån efter att ha legat hemma i 2 veckor. Jag fick med mig lite grann av det jag tänkt & lite grann av något helt annat ;-) Blev en hel dag i goda grannars sällskap & många skratt på bussen.

Denna vecka började jag jobba igen. Hade lite jobbångest under söndagen, men det har gått bra.
Får några host-attacker ibland & svettas rätt bra, men känns bra att vara på väg åt rätt håll igen. Tyvärr hann jag bara med att jobba 2 dagar sen blev det vabb i onsdags. Sebastian har haft feber sen i lördags & i onsdags åkte Ludvig också dit. Idag har sebbe varit pigg, så imorgon får han följa med mig på jobbet några timmar. Vi har halloween fest, ska klä ut oss, ha disco, äta popcorn & se film, så det passar bra. Ludvig som fortfarande har feber blir hemma med Erik.
Jag ska klä ut mig till clown, tack Verran för att jag får låna den krulliga regnbågsperuken.
 
                                                              

Helgens planer: Lördag - Tänkte jag & Erik försöka hinna med en lunch på stan för att fira våra 10 år tillsammans. Sen ska jag klippa mig kl 14 & det är verkligen på tiden. På kvällen ska Erik på fest, så då blir det mys i soffan för mig & grabbarna.
Söndag- Då är Sebastian bjuden på Hugos kalas & jag tänkte spraymåla en stor ram som ska upp på en av Sebastians väggar.

Ja, thats it. Annars ser väl vi här på ferievägen 10 väldigt mycket fram emot att bli 100 % friska, det står väl högst upp på önskelistan just nu.
På tal om önskelista, när jag låg hemma sjuk i 2 veckor så gjorde jag & mamma en beställning från Hiko.se. Så nu är alla julklappar till barnen i släkten fixade inför jul + Ludvigs presenter, nice! Rekommenderar verkligen den sidan, dom har allt & det är billigare än i butik.
Detta kom sen i ett stort paket på posten, känns väldigt skönt att det är fixat redan.

 Brio Godscentral Stor, 33572 Här kommer Grävskopan, 978-91-29-66977-0 Lego Hero Factory Scorpio, 2236L Pippi Lotto, 978-91-29-67136-0 Liontouch Dragons Svärd, 007118MR  Liontouch Korsriddare Svärd, 34410357Liontouch Riddarens Kappa Blå, 5707307003165 Liontouch Dragons Kappa, 711015MR Brio Godståg, 33259 Barbie I Can Be Ballerina Rosa, T7168 Micki Kaffeservis i Porslin Pippi Långstrump, 44.3659MI Plasto Fyrhjuling m plog och släp, 1601 Star Wars Adventskalender, 62029Målarbok Pippi Långstrump, 978-91-7225-927-0 Playmobil Adventskalender Tornerspel för Kejsarens Riddare, 4163 Micki Snickarebälte med verktyg, 10816400


En stund i lekparken


Önskelista - IKEA

Ja detta + lite till skulle jag gärna vilja ha med mig hem från Ikea på söndag.

ELIAS 8 ÅR



Förra helgen firade vi min kusin Elias som fyllt 8 år. Gott fika & trevligt sällskap!

Barnens bibel

Igår slog jag till & skrattade mykoplasman rakt i ansiktet. Jag har fått nog av att sitta inne & känna mig sunkig, trött & grå.
Alla 5 åringar hade fått en inbjudan till familjegudstjänsten igår & där skulle dom dela ut barnens bibel. Jag gjorde ett desperat försök att snygga till mig lite & stoppade in hela familjen i bilen. Väl framme vad där mer folk än jag trodde, jag höll tummen att alla inte skulle få höra min hosta i eko allt för mycket. Vill bara förtydliga att vi i vanliga fall aldrig besöker kyrkan, men som min mamma sa - "Om ni nu anmält honom till kyrkans barntimmar, så måste ni ju åtminstonde närvara vid bibelutdelningen."
Allt gick bra. Sebbe fick sin bibel & fick göra ett sånguppträdande med kyrkisgruppen. Stolt. Ludvig höll sig hyfsat i skinnet. Hann dock med att leka riddare på kyrkbänkens armstöd & utforska kyrkofönstret på nära håll. Han skulle vilja ha sådana fönster hemma, sådana som man kan sitta i & dingla med fötterna... & jag, jag trodde nog att hostet faktiskt skulle eka mer i kyrkan.

Att jag efter mitt samtal med läkaren i morse, nu har blivit sjukskriven denna vecka ut & kommer att få leva på vatten & hårdbröd & inte alls kunna köpa det jag vill på ikea på söndag, det föröker jag förtränga med tårar & huvudvärk. 
 

                                                  

 

Finns visst fler där ute i vårt avlånga land.

Smittande bröllopsglädje i Värnamo


Brudparet sade ja till varandra och lyckan log. Men på bröllopsfesten i Värnamo smittades 50 av de 83 gästerna av bakterien mykoplasma. Tolv av dem fick lunginflammation.

Och ändå:

-Det var en lyckad kväll, alla hade jätteroligt, säger brudgummen till P 4 Jönköping.

Två gäster ligger fortfarande på sjukhus.

-De flesta säger att de aldrig kommer att glömma den här kvällen, säger brudgummen.


Källa: TT


Publicerad: 13 oktober 2011 kl 12.03


Läste denna artikel på vk.se alldeles nyss. Jag lider med dessa människor, detta är inget jag önskar min värsta fiende. I natt sov jag som en kratta, ont i kroppen & hosta. Blev inte många timmar med sömn. Fortfarande feber & väldigt slö & trött idag. Vill bara sova. Mamma kom nyss förbi med min medicin, tog den på en gång & ska nu sova en stund till.

Mykoplasma

I kväll ringde min läkare och undrade hur jag mådde. Hon förstod att jag inte mådde så bra, hon hade nämligen fått provsvaret & det visar att jag har något som kallas för mykoplasma.
I morgon får jag hämta ut antibiotika, kan med ord inte beskriva hur bra det känns. Nu vill jag bli frisk!!! Men jag gruvar inför natten...
I natt hade jag lite svårt att andas periodvis, samt att man hostar & väcker sig själv & andra hela tiden.
För er som vill veta mer exakt vad det är så följer här sjukvårdsrådgivningens fakta :

Fråga


Vad innebär mykoplasmapneumoni? Hur vet man om man har det?


Svar


Mykoplasmapneumoni orsakas av en bakterie som heter mycoplasma pneumoniae och är en vanlig orsak till lunginflammation, framför allt hos skolbarn och unga vuxna.


Symtomen varierar mycket med åldern. Små barn kan få en väldigt lindrig förkylning eller kanske inga symtom alls. Med tilltagande ålder blir sjukdomssymtomen ofta starkare, och i åldersgruppen 20-30 år är mykoplasma den vanligaste orsaken till lunginflammation.


Det brukar börja med att någon i den närmaste omgivningen haft en envis hosta under några veckor. Bakterien sprids i luften från människa till människa, med en hög smittsamhet. Ofta förekommer det att större utbrott inträffar i slutna enheter, som till exempel militärförläggningar.


Smittspridningen är också stor inom familjen. Det är vanligt att flera familjemedlemmar insjuknar efter det första fallet. Inkubationstiden, tiden från det att man smittas till att symtomen uppkommer, är två till tre veckor.


Insjuknandet sker vanligen gradvis med tilltagande torrhosta och måttlig feber, dessutom ofta huvudvärk. Vid en läkarundersökning brukar det vid denna infektion inte höras så mycket när läkaren lyssnar på lungorna trots att lungröntgen kan visa förändringar på bägge lungorna. Oftast kan ett blodprov som CRP eller sänkan visa förhöjda värden. Diagnosen ställs främst genom att specifikt bakterie-DNA påvisas i luftvägs- eller svalgprov med så kallad PCR-teknik.


Om behandling behövs kan det ske med antibiotika av typen tetracykliner, till exempel Vibramycin eller Doxyferm, eller makrolider, till exempel Ery-Max.


Rethostan brukar vara långvarig, men infektionen brukar sällan ge några bestående men. I sällsynta fall kan man drabbas av komplikationer som hjärtmuskelinflammation, hjärnhinneinflammation och påverkan på blodet (hemolytisk anemi).


Man bör räkna med en sjukskrivningsperiod på två veckor vid en lunginflammation. Genomgången sjukdom ger ingen bestående immunitet, och man kan alltså drabbas igen.


Johan Berglund
Läkare, specialist i allmänmedicin


Feeling fresch...



Varning! För här kommer en hel massa gnäll...

Nu är jag less på att vara sjuk! Har feber & hostar ut inälvorna snart tror jag. Har så sjukt ont i kroppen så jag går krokig som en gammal tant. Var hos läkaren igår & fick en 20 cm "pinne" uppkörd i näsan (ett prov för influensan), var bland det värsta jag har varit med om! Jag föder hellre barn en gång till. Fick i alla fall knark-hostmedicin utskrivet, hjälper dock inte så bra. Annars så är ordinationen att vila, dricka & få i sig c-vitamin...
Jag som ska på ikea nästa helg, inte blir man rik på att vara hemma inte. Blir nog till att stryka en hel del från shoppinglistan :( Å träningen som jag kommit igång med, bara att börja om igen. Dvs den dagen man nu kan ta på sig strumporna utan att bli svettig & räta ut kroppen utan att det gör ont... Nä, fy tusan för att vara sjuk!


Söndag den 2:a oktober

Vi började morgonen med att se bolibompa & då fick vi höra att Ludvig hade namsdag idag. Då ville Sebastian att vi skulle baka kladdkakemuffins & fira honom. Sagt & gjort, vi plockade fram alla ingredienser, men upptäcker sen till vår förskräckelse att vi har ohyra i sockret! Så det blev till att storstäda i skafferiet & Slänga en hel massa torrvaror. Hittade inga fler, men det var nog äckligt med en. Sebbe fick springa ner & låna socker & mjöl av mormor, så vi fick avnjuta några smarriga bakverk till mellis i alla fall.

 



Rent & var sak på sin plats...

Sen fick Sebastian för sig att han ville ha ett skrivbord på sitt rum. Så han flyttade in ett litet bord & två stolar, ställde fram lite "kontorsgrejor" & satte sig sen för att göra sin "läxa".



Sebastians "kontor"



När han suttit där inne en lång stund så knackar jag på & går in. Då sitter han vid sitt kontor & övar sig på att skriva 4:or.



Han har redan börjat skriva på sin önskelista till tomten.

Senare idag gick vi ut för att leka. Sebbe försökte göra sig en pilbåge av en pinne & ett snöre, då kom mormor på att hon hade 2 st pilbågar i garaget. Sen blev det till att leka Robin Hood, med pilbåge & häst. Hästarna heter visst Lukas, efter Emil i Lönnebergas häst.



Matpaus för hästarna



Märta fixar soppan



Lukas springer fort med Robin Hood på ryggen.
För er som inte vet, så finns det en "flick-Robin Hood" också ;-)



En av "Robin Hoodarna"


RSS 2.0