Söndag den 2:a oktober

Vi började morgonen med att se bolibompa & då fick vi höra att Ludvig hade namsdag idag. Då ville Sebastian att vi skulle baka kladdkakemuffins & fira honom. Sagt & gjort, vi plockade fram alla ingredienser, men upptäcker sen till vår förskräckelse att vi har ohyra i sockret! Så det blev till att storstäda i skafferiet & Slänga en hel massa torrvaror. Hittade inga fler, men det var nog äckligt med en. Sebbe fick springa ner & låna socker & mjöl av mormor, så vi fick avnjuta några smarriga bakverk till mellis i alla fall.

 



Rent & var sak på sin plats...

Sen fick Sebastian för sig att han ville ha ett skrivbord på sitt rum. Så han flyttade in ett litet bord & två stolar, ställde fram lite "kontorsgrejor" & satte sig sen för att göra sin "läxa".



Sebastians "kontor"



När han suttit där inne en lång stund så knackar jag på & går in. Då sitter han vid sitt kontor & övar sig på att skriva 4:or.



Han har redan börjat skriva på sin önskelista till tomten.

Senare idag gick vi ut för att leka. Sebbe försökte göra sig en pilbåge av en pinne & ett snöre, då kom mormor på att hon hade 2 st pilbågar i garaget. Sen blev det till att leka Robin Hood, med pilbåge & häst. Hästarna heter visst Lukas, efter Emil i Lönnebergas häst.



Matpaus för hästarna



Märta fixar soppan



Lukas springer fort med Robin Hood på ryggen.
För er som inte vet, så finns det en "flick-Robin Hood" också ;-)



En av "Robin Hoodarna"


Kommentarer
Postat av: Cissi

Dagen verkar ha avslutats bra (med tanke på början :-)) Men alltså!! Är det Sebastian som skrivit?!!! Så otroligt duktig!!! Ojojoj nu måste vi öva med Olle ;-)

2011-10-02 @ 20:19:30
URL: http://ollemarta.blogg.se/
Postat av: Veronica

Är sjukt impad av Sebbes önskelista.

2011-10-02 @ 21:04:13
Postat av: Anna-Malin

Hej och hå, va duktig du varit på uppdatera:)Blir alltid lika glad när jag ser att du skrivit nått nytt! Vad duktig han är på att skriva. Oskar har visat ett visst intresse av att lära sig bokstäver. Men för broder Oliver finns det tusen andra saker att göra än att sitta ner och skriva. Men det kommer väll:) Sköt om er så hoppas jag vi kan ses snart!

2011-10-03 @ 08:10:32
Postat av: Anonym

Det är Sebastian som skrivit, men vi har sagt de flesta bokstäverna. Han kan hela alfabetet, så om han vill skriva så försöker han ljuda men kör oftast fast. Då säger vi bokstäverna & han skriver. Det är kul när han är så intresserad, lär väl inte hålla i sig om några år...



2011-10-03 @ 23:05:15
Postat av: Cissi

Efter inspiration av Sebbe så har Olle också börjat på en önskelista, och han är så stolt över den och det är nästan det enda han pratar om nu (förutom Ninjago då ;-)) Hälsa och tacka Sebbe för inspirationen!

2011-10-05 @ 13:26:39
URL: http://ollemarta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0