Hjälpsam & förståndig liten kille

Ludvig börjar bli så stor nu tycker vi. Han förstår ju nästan allt man säger och vill hjälpa till med det mesta nu för tiden. Vid varje bajsblöja knyter vi ihop påsen och slänger ut den på bron och det har ju självklart han snappat upp. - Ö ö ö, låter det & då går han med påsen i högsta hugg och vill ner för trappen för att sen springa mot dörren och slänga ut den.
Samma med telefonerna... Hittar han dem så går han genast med dem till laddaren och ska sätta i dem.

Efter vällingen varje kväll myser vi en stund i soffan och sen brukar jag fråga om vi ska gå och borsta tänderna. Då hoppar han ner, vinkar till pappa och storebror och går sen mot trappen. Väl uppe, in på toan och pekar på tandborsten. Mamma och pappas duktiga kille.

Kan också ta instruktioner väldigt bra nu. Hämtar det mesta man ber om och ställer bort välling flaskan på bänken på morgonen när han är klar (utan att man behöver be om det!).
Han är också duktig på att överlämna saker. Han brukar få fungera som vår lille betjänt här hemma ibland. " Kan du ge det till pappa?" " Kan du lämna det hos mamma?" osv.

Blev ett skryt-inlägg, men ibland måste man få tömma mammahjärtat på lite stolthet. Brukar ju kunna vara ganska bra på att "gnälla" på den lille också som driver oss till vansinne ibland, så nu tänkte jag att det bara skulle bli beröm.



Det är ganska jobbigt att vara så liten & duktig...





Kommentarer
Postat av: Cissi

Så underbart söt bild på Ludvig!! Åh va duktig han är! Man kan inte tro att han är tre månader yngre än Märta som bara kan säga nej nej nej och skrika :)

2010-03-02 @ 21:32:20
URL: http://ollemarta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0